.

.

TOTS 21

Xefs i autoritats, presentant l’esdeveniment culinari

Salou reviurà el bon sabor de boca que va suposar el maridatge entre la gastronomia local, els vins de Tarragona i la música. Després de dos anys de la pandèmia, torna l’esdeveniment gastronòmic més destacat de la temporada, el Gastro Wine & Music, que de nou tindrà com a marc fascinant la Torre Vella de Salou i els seus jardins. Enguany s’hi sumen dues firmes de prestigi internacional, Xesc Reina, mestre xarcuter de Mallorca, i Balfegó.

S’hi esperen 350 persones. Serà el 25 de setembre i s’organitzarà de la mà de l’’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou i l’Ajuntament de Salou, amb la col·laboració de Makro i Royal Bliss.

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados; el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez; el president de l’AEH, Pep Moreno; Fernando Palacio, director d’àrea de Tarragona de Makro; i Víctor Herrero, gestor de comunicació, relacions externes i sostenibilitat de Coca-Cola, han presentat avui l’esdeveniment.

L’alcalde de Salou sosté que el Gastro Wine & Music “és una fusió molt ben trobada i inspiradora; una autèntica experiència sensorial per compartir en família, en parella o amb amistats, que estem contents de poder tornar a tenir a la Torre Vella, de la mà de l’AEH Salou, entitat que, amb el seu treball sostingut ha aconseguit que la gastronomia de Salou, caracteritzada per la innovació, l’avantguarda, la creativitat i la utilització de productes locals de proximitat, sigui un referent, tant a la Costa Daurada com a Catalunya i, també, internacionalment; sent el tercer atractiu i preferència dels nostres visitants i turistes a la destinació”, ha remarcat.

El regidor Hèctor Maiquez, per la seva banda, ha recordat que la primera edició del Gastro Wine & Music es va celebrar l’any 2019 i va ser un èxit de convocatòria; i ha afirmat que “avui en dia, Salou, és qualitat i excel·lència pel que fa a la gastronomia i tot allò que té a veure amb el món culinari”, un fet “del qual ens n’hem de sentir orgullosos”. Així mateix, ha agraït a l’AEH Salou la seva “disponibilitat i proactivitat”, i la tasca de posar en valor la gastronomia local.

El president de l’AEH Salou, Pep Moreno, ha manifestat que “des de l’AEH Salou sempre hem treballat per remarcar que Salou no és només sol i platja; els professionals de referència del sector ens miren i això vol dir que ho estem fent bé”.

El gestor de comunicació de Coca-Cola, Víctor Herrero ha agraït la l’oportunitat de poder participar a l’esdeveniment, al qual li dona suport, com a patrocinador, amb la col·laboració de Royal Bliss.

Finalment, el director d’àrea de Tarragona de Makro, Fernando Palacio, ha parlat de compromís amb l’hostaleria més propera i ha dit que la celebració de l’esdeveniment gastronòmic al setembre pot ser “un bon colofó” per a un any de recuperació.

El Gastro Wine & Music és una experiència gastronòmica i sensorial prèmium que vol posar en valor la qualitat gastronòmica de la població i tancar una temporada turística marcada per la plena ocupació.

13 restaurants

Compta amb la participació, en aquesta edició, de 13 restaurants participants i 5 col·laboradors, que oferiran 6 degustacions, 20 showcookings i dues postres de màxima qualitat a tots els assistents; maridats amb el vi i el cava de 20 cellers, de primer nivell.

Els 13 restaurants participants, entre els quals hi ha l’Estrella Michelin, del chef Pep Moreno són: Boquet, Castillo de Javier, Cook & Travel, Deliranto, La Ibense Salou, La Pasión, La Venus de Pepe, Lunattic, Mesón del Segoviano, MRKT by Edu Cuesta, Rock & Grill, Taverna el Totxo i Thai Salou. Les degustacions dels aperitius aniran a càrrec d’Ostras Louis, Xesc Reina -mestre xarcuter-, TGT i Balfegó.

El Gastro Wine & Music comptarà amb un show acrobàtic de cocteleria, a càrrec de Coca-Cola amb Royal Bliss; música en directe, com a acompanyament de la vetllada; un espectacle de màgia i l’actuació del DJ de la Discoteca FlashBack Salou, Carlos Willengton. Un maridatge únic, ubicat en un espai espectacular com és la Torre Vella de Salou.

A partir d’avui divendres ja es poden adquirir les entrades a un preu de 65€ a l’AEH – Associació Empresaris Hostaleria Salou (977 239 600 aeht@aeht.es) o als restaurants participants.