.

.

TOTS 21

Aspecte d'un dels solars que s'ha adequat, a la zona del Cap de Salou. Foto: ACN

Aspecte d'un dels solars que s'ha adequat, a la zona del Cap de Salou. Foto: ACN

L’Ajuntament de Salou ha destinat 54.000 euros a millorar i adequar els solars municipals que hi ha a primera línia de mar a la zona del Cap de Salou, per on ha de discórrer la segona fase del camí de Ronda, des dels Replanells -on acaba la primera fase del camí- fins al far de Salou. En aquests solars s’han instal·lat una vintena d’elements per tal de fer més accessible una de les zones del litoral salouenc més desconegudes. L’obra, ja finalitzada, l’han realitzat els Serveis Tècnics Municipals, i ha consistit en adequar els accessos per tal que el passejant pugui gaudir dels espais naturals tot prioritzant un recorregut principal, que serà l’embrió de la segona fase del futur Camí de ronda.

“Creiem molt interessant que els nostres veïns i visitants puguin conèixer la natura que s’aprecia des de les diferents cales que hi ha a Salou”, ha explicat l’alcalde del municipi, Pere Granados, “un Salou més desconegut però d’una gran bellesa paisatgística, que ja s’ha descobert en la primera fase del camí de Ronda i que s’ha convertit en un gran atractiu turístic”. Granados ha visitat l’indret, concretament la Punta del Cavall, aquest divendres, juntament amb els regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, i d’Ocupació, Jesús Barragán.

En total s’han adequat fins a set espais, on s’han col·locat baranes de fusta i passarel·les als llocs de pas perillosos, ja que es tracta de la zona més abrupta de la costa de Salou. Tota aquesta actuació s’ha completat amb la instal·lació de petites plataformes de fusta en llocs estratègics, com a punt de parada i descans. També s’ha condicionat el refugi de la guerra civil que hi ha al final de la Punta del Cavall com a element històric destacat. Tot plegat, s’ha completat amb una acció de desbrossament de camins i de zones de pas per part dels equips de treballadors dels plans d’ocupació municipal.

Un projecte “bloquejat”

L’alcalde ha volgut mostrar el seu rebuig a que encara no s’hagin iniciat la segona i tercera fases del Camí de ronda. Granados ha reclamat que “el Ministeri dugui a terme una nova reprogramació i un calendari d’execució on es concretin actuacions de les obres pendents”. Així mateix, ha instat “als representants territorials del PP i als representants institucionals del govern espanyol, que prioritzin aquells projectes que tinguin una dimensió econòmica i ajudin a consolidar el sector turístic, que és un dels motors de l’economia del territori”. També ha volgut incidir en que “tinguin present que el Camí de ronda és un projecte que forma part important del conjunt d’elements que conformen el nostre producte i model turístic, acreditat com a marca de turisme familiar”.

“Malgrat l’esforç per part d’aquesta alcaldia i dels serveis tècnics municipals de donar una major viabilitat econòmica i agilitat tècnica al projecte”, ha insistit Granados, “no s’ha demostrat cap interès ni voluntat de col·laboració per fer arribar la preocupant situació de bloqueig que pateix aquest important projecte als seus líders territorials i representants institucionals”, ha etzibat.