.

.

TOTS 21

Els 225 metres quadrats del Terrassa Gaudí han cobrat vida aquesta setmana. Foto: Cedida

Els 225 metres quadrats del Terrassa Gaudí han cobrat vida aquesta setmana. Els fogons en marxa, els cambrers amunt i avall i tot, amb el bon sabor de que aquest projecte ja és una realitat. Des de dimarts el restaurant situat a la Plaça Mercadal de Reus es troba a ple funcionament, fent descobrir als clients i als comensals més curiosos les seves propostes culinàries. L’estrena del primer dia va ser tot un èxit, amb tot el menjador ple en l’horari de dinar, i una molt bona presència de gent per sopar tot i la pluja que va caure a la capital del Baix Camp.

Finalitzada la jornada laboral, Víctor Rubio, responsable del Grup Limonero, s’asseu a la nostra taula per compartir reflexions un cop aixecat el teló «sempre els hi dic als amics que el dia de la inauguració d’un restaurant, no hi vagin» (somriu). Rubio té clar el que vol «seguir la línia dels establiments que actualment administrem. Volem potenciar el moment de fer un vermut i després oferir entre setmana un menú de migdia a un preu raonable. També estarem oberts durant la tarda per tal que la gent pugui fer un cafè i assaborir la sobretaula» i afegeix «que aquest restaurant sigui un punt de trobada on poder acudir en qualsevol moment del dia i que, els caps de setmana, la gent pugui gaudir de la nit després de sopar per prendre alguna copa».

Un dels objectius marcats era convertir l’interior del local en un espai lluminós i agradable. Foto: Cedida

Bon producte i de proximitat

Si en algun aspecte incideix el màxim responsable del Terrassa Gaudí és «en el producte és de proximitat i els aliments típics de la zona són una de les senyes d’identitat del establiment» diu Rubio. Propostes com la costella de porc ibèric; el croquetó de pollastre rostit a la catalana i vermut Miró; l’arròs sec de mar i muntanya, el calamar a la brasa amb sobrassada o el xuletó de vaca vella han estat protagonistes durant el servei d’aquests primers dies. L’avellana de Reus també ha fet acte presència a les postres, de la mà dels lingots de xocolata, tot, junt amb d’altres delicatessen gastro com la ‘torrija’ llesca amb ou de cafè acompanyada de gelat de plàtan, o el clàssic tiramisú, però de limoncello.

El calamar a la brasa amb sobrassada és una de les joies gastro del restaurant. Foto: Cedida

El producte és de proximitat són una de les senyes d’identitat del establiment. Foto: Cedida

Bona progressió

Víctor Rubio considera que «tenim marge de millora, evidentment que hi haurà modificacions en aspectes com poden ser la presentació dels plats o dinàmiques de treball del dia a dia. Ara bé, estic molt content amb l’equip de treball que hem format. Estem tots molt il·lusionats».

Un dels objectius marcats pel Grup Limonero a l’hora de remodelar el restaurant del Gaudí Centre era convertir l’interior del local en un espai lluminós, més il·luminat i diàfan; i veritablement ho han aconseguit. La superfície total de planta del local és de 225 metres quadrats, amb una terrassa de 130 metres, i una zona exterior al sobreàtic, de 33 m². Aquest darrer espai, que encara no està del tot llest, «estarà completament connectat amb el restaurant, però serà un espai per a utilitzar, sobretot, a l’hora del vermut o per fer copeo de nit» assegura Rubio.

Helder Moya