.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, desmenteix les declaracions del president de l’Associació de Veïns de Boscos, Josep Anton Solé, qui assegura que l’alcalde li va reconèixer que una part de la Ciutat Residencial es dedicaria a acollir menors no acompanyats. Durant una reunió que es va celebrar el passat desembre entre dirigent veïnal, l’alcalde i altres membres de l’Equip de Govern, Ricomà els va explicar que el projecte contempla un alberg juvenil amb 500 places d’allotjament per reforçar l’oferta turística actual de la ciutat i del Camp de Tarragona. La reunió es va celebrar perquè hi havia rumors que una part d’aquest equipament es destinaria a acollir menors no acompanyats. Un fet que l’alcalde va desmentir, per la qual cosa considera “ridícul fer un referèndum d’un projecte que no existeix”, segons es recull en una nota de premsa feta pública aquest dilluns per l’ajuntament.

Ricomà lamenta que l’associació de veïns de Boscos utilitzin un tema tan sensible com els menors no acompanyats per “agitar els ànims dels tarragonins que viuen en aquesta urbanització”, afegeix el comunicat.. L’alcalde remarca que “l’important és que finalment es posarà fil a l’agulla a un espai degradat que, després d’una dècada, ja té un projecte i un pressupost per revitalitzar aquesta zona. A més, aquest equipament també comptarà amb un centre cívic per Llevant, una de les grans reclamacions veïnals i endèmiques d’aquesta zona. En concret, el centre cívic s’ubicarà a l’edifici de l’antiga recepció de la Ciutat de Repòs”.

Tots21 va parlar dissabte passat amb Solé després de la concentració duta a terme per denunciar la inseguretat del barri arran de l’okupació d’una segona vivenda a la zona. El que va dir llavors en declaracions a aquest mitjà és que “hem parlat amb l’ajuntament i ens han dit que no es farà. No dubtem de la paraula de l’alcalde, però volem veure el projecte. Si veiem que descarta aquesta possibilitat, ens quedarem tranquils, però si deixa alguna porta oberta a que hi possin els MENAs convocarem un referèndum entre el veïnat i, en funció del resultat, no descartem tallar la carretera» com ja es va fer al seu dia, avisava Solé.

Redacció