.

.

TOTS 21

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, explica la necessitat d’aquesta nova trobada

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, explica la necessitat d’aquesta nova trobada

Més de 40 professionals del territori de serveis i entitats públiques que aborden situacions de violència de gènere han participat aquest dimarts 29 d’octubre, en una nova reunió que la Xarxa d’Atenció a la Violència de Gènere, liderada per l’àmbit de Violència de la Regidoria de Benestar Social. Aquesta xarxa té com a objectiu revisar i actualitzar el protocol marc de situacions de maltractament que es va signar l’any 2005 i que es va revisar l’any 2009.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, explica la necessitat d’aquesta nova trobada «Tot just han passat 10 anys i cal l’actualització del protocol existent i també crear-ne de nous com el Protocol de Dol en casos de Femicidis i/o intents a la ciutat de Reus. Per això, tenim previst que a partir d’ara la xarxa es reuneixi trimestralment».

Aquest nou protocol que ara es comença a elaborar parteix de la importància de treballar en xarxa des de tots els àmbits implicats quan es dóna una situació de violència: intervenció social, suport psicològic, assessorament legal, suport laboral i totes aquelles accions que possibiliten la plena capacitació de la dona. També es tenen en compte les diverses fases que permeten abordar situacions de violència de gènere: prevenció, sensibilització social, acompanyament i recuperació. A més, es volen tractar temes diversos com els matrimonis forçats, la prostitució, el tràfic d’éssers humans, l’assetjament sexual, etc. Per tot això, hi participen diferents professionals: psicòlegs, educadors socials, treballadors socials, policies, juristes, etc.

El treball en xarxa permet l’intercanvi d’informació i de recursos i una acció coordinada. Una manera de treballar que acaba repercutint en una millora de l’atenció a la víctima de violència de gènere.