.

.

TOTS 21

Pere Aragonès i Roger Torrent, amb els candidats tarragonins i les autoritats locals d’ERC. Foto: Cedidaa

El coordinador nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha deixat palès a l’acte central de campanya celebrat a Tarragona que “a l’abril vam posar-los davant del mirall i en coneixem el resultat. Ens ataquen, intenten manipular, intoxicar i dividir-nos; però nosaltres tenim molt clar qui és l’adversari. Per això cridem a omplir les urnes de groc republicà, a fer que Esquerra Republicana tingui més diputats a Catalunya que Cs a tot l’Estat espanyol” .

També el president del Parlament, Roger Torrent, ha estat present a l’acte d’aquest vespre i ha aprofitat el seu torn per subratllar: “La República són esperances i oportunitats pels nostres fills i l’hem de posar al servei de les classes populars. Que no sigui un país on es posin gent a les presons per les seves idees sinó que sigui una República anclada en els principi de l’antifeixisme. Torrent ha assegurat que l’estat espanyol només entén d’amenaces i d’imposicions i que en canvi Esquerra és l’única formació capaç de generar majories de consens i que és capaç de guanyar i per això ha diu: “Nosaltres no tenim porres, tenim vots, fem-los servir”.

L’amfitrió, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha estat el primer en pronunciar el seu discurs davant d’un Teatre Metropol on s’hi han aplegat 300 persones i ha expressat que aquest 10N el que s’ha de fer és guanyar a la ciutat i a Catalunya perquè aquesta serà l’única manera de treure al carrer els joves empresonats injustificadament des de fa setmanes arrel de les accions que es van produir com a resposta a la sentència.

Tot seguit, els candidats territorials a les eleccions generals 10N han explicat per què és important tornar més forts a Madrid. Així, la candidata número 2 al Senat, Laura Castel, ha argumentat que “Madrid és un espai de poder on es decideixen coses que ens afecten i cal ser-hi” i ha anomenat la llarga llista de fites assolides en la Cambra i que tenen una clara repercussió a la demarcació de Tarragona, com ara el tancament i segellat del Castor i finalització de la seva hibernació o bé les preguntes realitzades relatives a les infraestructures del Camp de Tarragona, per exemple, la finalització de les concessions de les autopistes; els desviaments obligatoris dels camions per l’autopista i l’increment de les seves bonificacions; les zones descans segures i dignes per als transportistes; l’A27 i el túnel del coll de Lilla per a matèries ADR; o la defensa aferrissada del pas de trens de mercaderies per l’interior.

Jordi Salvador, durant la seva intervenció. Foto: Cedida

Laura Castel, candidata al Senat. Foto: Cedida

Missatge al votant socialista

Jordi Salvador, número 1 al Congrés per Tarragona, ha dirigit un clar missatge als votants socialistes “si són federalistes i republicans de debò tenen una opció: votar a Esquerra Republicana de Catalunya perquè defensarà a mort que puguin votar sobre tot, en un referèndum”. Salvador ha afegit que “cal collar al PSOE a la taula perquè és urgent treure endavant, sí o sí, una llei d’amnistia. És molt difícil dialogar sense que s’ alliberi a tots els empresonats i a tots els represaliats que hi ha en aquesta macro causa judicial contra l’independentisme. On no hi ha justícia, no podrà haver-hi pau”. En l’aspecte social el candidat ha volgut destacar que “Esquerra no és el partit del ‘no’ a tot sinó que, sense renunciar a res, som els que diem sí a qualsevol política, faci qui la faci, que comporti treball digne i que comporti benestar social”.

Després dels discursos dels candidats a Madrid de la demarcació, Raquel Sans, vallenca i vicesecretària general de Dones i diputada al Parlament, ha llegit una carta de Carme Forcadell on s’ha posat èmfasi en la idea de “la repressió ha vingut i es quedarà, però també sabem que no ens aturarà.
Sortim a guanyar. Cal continuar treballant perquè el camí cap a la llibertat és llarg i difícil. La repressió ha arribat al nostre jovent per fer-los por, perquè no es mobilitzin, perquè no surtin al carrer, perquè no protestin. Per això és imprescindible guanyar aquest 10N”.

L’accent tarragoní l’han posat Jordi Gasset, bomber investigat pels fets d’octubre del 2017, i Dani Recasens, membre d’advocats voluntaris de l’1 d’octubre. Els dos han coincidit en què s’ha de continuar ‘fent sentir la nostra veu’, que això s’ha de traduir amb unes urnes plenes de vots republicans que rebutgin la repressió brutal que exerceix l’estat.