.

.

TOTS 21

El portaveu del PDECat, Albert Abelló

El Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) defensarà, en el plenari previst pel pròxim 26 d’octubre, una moció perquè l’equip de govern insti formalment a l’Audiència Nacional i a l’executiu espanyol a alliberar immediatament al president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i al president d’Òmnium, Jordi Cuixart.

“És al·lucinant que el 2017 estiguem parlant de presos polítics i d’empresonaments de persones per les seves idees”, ha manifestat el portaveu del PDeCAT, Albert Abelló, que ha assenyalat que “fa més de set anys que Sànchez i Cuixart impulsen manifestacions totalment cíviques i pacífiques amb la participació de milers de persones”.

“Un cop més, ens hem topat amb la pràctica repressora i la gravíssima politització de la justícia per part de l’executiu espanyol liderat pel PP”, ha lamentat Abelló. El portaveu del PDeCAT espera que mitjançant la moció presentada pel seu Grup Municipal “l’Ajuntament de Tarragona, com a institució pública compromesa amb la democràcia, exigeixi l’alliberament immediat dels dos presos polítics”.

La mateixa moció també reclama que l’Ajuntament de Tarragona mostri la seva solidaritat amb Sànchez i Cuixart davant la “intolerable i incomprensible” decisió de l’Audiència Nacional.