.

L'alpinista Òscar Cadiach

L'alpinista Òscar Cadiach

Avui era un dia clau per a l’alpinista tarragoní Òscar Cadiach, que podia convertir-se  en el primer català de la història que conquereix el cim dels 14 cims de més de 8.000 metres en corona el Broad Pek (8.047 metres), el dotzè cim més alt del planeta i el quart més alt del Pakistan. Una fita que finalment no ha aconseguit, Cadiach s’ha quedat a un pas, concretament a 22 metres en retirar-se als 8.025m. No es descarta que ho torni a intentar i ho decideixi en propers dies.

L’ha acompanyat una expedició d’alpinistes romanesos i polacs que van començar ahir.

Tarragona Ràdio, avançava que cap a les 6.16 AM (hora nostra) el company Jesús Morales ha trucat a la seva dona, Mari Ángeles Díaz després de coronar el vuitmil i ha explicat que des del cim del Broad, estava veien a l’alpinista tarragoní, Òscar Cadiach i a la resta del grup de l’expedició que ataca cim, Oriol Ribas, la metgessa Anna Pujol, i Jean Marc Flores.

S’han trobat molta travessia per evitar la pendent i molt bon temps en tot el trajecte i a cim.

Recordem que per Cadiach, no hi ha cim fins que tornen a camp base. Així ho ha explicat al Pont de Mahoma de Tarragona Ràdio, Mari Ángeles Díaz.

Mentrestant, al Camp 2, a uns 6.000 metres, estan el tarragoní, Richi Fernández, Xavi Santos i Carlos Garranzo, i tots tres baixaran fins a Camp 1. Així ho ha confirmat Jordi Cardona a Ester Ginés des del camp base.

Tarragona el farà “fill adoptiu” de la ciutat

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha recalcat el “mèrit enorme i esforç monumental” pel qual cal felicitar-lo i ha valorat que vulgui intentar-ho de nou properament. Cadiach va néixer a Barcelona, i l’alcalde ha avançat que el faran fill adoptiu de Tarragona, ja que sempre s’ha sentit tarragoní i ho és tota la seva família.