.

El Clúster TIC Catalunya Sud organitza el campus amb REDESSA, Petits Enginyers i l’Ajuntament. Foto: Cedida

El centre d’empreses de REDESSA Tecno, al Parc Tecnològic i d’Innovació del Tecnoparc de Reus, acollirà entre l’1 de juliol i el 2 d’agost el Campus TIC 2024 dedicat a la història. Al llarg de cada setmana del Campus TIC es treballarà una època diferent: Prehistòria, Edat Antiga, Edat Mitjana, Edat Moderna i la Ciutat futura. Tot plegat a través del joc i amb activitats de robòtica, electrònica, programació de videojocs, animació, disseny CAD i impressió 3D.

S’ha dissenyat una proposta d’activitats per a infants d’entre 8 i 12 anys que uneix matemàtiques, ciència, jocs d’enginy, de coneixença i de cohesió de grup. Les activitats es realitzen en grups reduïts i les places són limitades. Les inscripcions ja es poden formalitzar a través del web https://campus.ticsud.cat/

El TIC Sud organitza per primer cop aquest campus d’estiu en el marc de les accions de generació i retenció de talent, treballant amb infants des de primària per contribuir a fomentar l’interès per la ciència i la tecnologia. Sergi Novo, Clúster Mànager del TIC Sud, ha remarcat que un dels principals objectius del Campus TIC és “que els més petits i petites entrin en contacte amb eines i tecnologies innovadores a través del joc”.


Altres notícies:


En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de Reus i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, “amb aquest campus acostem als més joves l’activitat i les oportunitats que ofereixen les empreses tecnològiques de la ciutat i del territori”.

L’acció es duu a terme amb la col·laboració de REDESSA, Petits Enginyers i l’Ajuntament de Reus.

El Clúster TIC Catalunya Sud té per objectiu reforçar la projecció i competitivitat del sector tecnològic a les comarques de Tarragona, així com l’atracció de projectes internacionals per situar el territori com un hub tecnològic de referència a Europa. Així mateix, el Clúster treballa per contribuir a l’impuls de l’activitat econòmica oferint solucions tecnològiques a tots els sectors. Actualment, el TIC Sud està format per una norantena d’empreses i institucions que agrupen prop de 20.000 professionals.

REDESSA és l’empresa municipal de l’Ajuntament de Reus que treballa al costat d’empreses, emprenedors i emprenedores, start-ups i spin-offs, per ajudar-les a fer créixer els seus projectes. Gestiona quatre centres d’empreses (REDESSA Tecno, REDESSA Cepid, REDESSA Viver i REDESSA Innovació), naus i sòl industrial. Els seus centres d’empreses ofereixen serveis adaptats, creen comunitat i promouen la col·laboració i l’intercanvi de coneixement. Aquest ecosistema aplega unes 150 empreses que sumen uns 1.500 professionals, la meitat dels quals es dediquen al sector tecnològic.

Enllaç al programa del campus