.

.

TOTS 21

La jornada se celebrarà el dijous 1 de juny. Foto: Cedida

La jornada se celebrarà el dijous 1 de juny. Foto: Cedida

El Festival Internacional de Cinema en Català celebrarà la Jornada Professional 2023, un esdeveniment que, a més a més de presentar les novetats del Festival d’enguany, que té com a eix vertebrador ‘El cinema, als cinemes’, i la reivindicació de les sales de cinema, vol esdevenir un espai de debat i conversa per a professionals del món del cinema en català.

La jornada tindrà lloc el pròxim dijous 1 de juny a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm, a Barcelona, i establirà tres objectius al voltant del cinema en català: accionar noves propostes, conscienciar i debatre sobre la situació actual i fer xarxa entre professionals.

L’acte començarà a les cinc de la tarda amb la benvinguda a càrrec de Cris Gambín i Toni Pinel, directors del FIC-CAT, seguit d’una xerrada sobre casos d’èxit a taquilla més enllà d’Alcarràs, en la qual hi participaran Sandra Forn, productora d’’El fred que crema’ i Hèctor Claramunt, director i productor d’’Escape Room’. La presentació de les novetats del FIC-CAT 2023 tindrà lloc una cap a un quart de set. A continuació, s’establirà una taula rodona sobre ‘El cinema en català, als cinemes’, moderada per Cris Gambín, i comptarà amb la presència de Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Pío Vernis, director de negoci audiovisual de la CCMA, Jonathan Cogul, director de vendes nacional i adquisicions de Filmax, i Josep Eduard Príncep, responsable d’Ocine Les Gavarres. Per finalitzar la trobada, a les vuit del vespre, els assistents podran gaudir d’un espai per compartir coneixements, de forma distesa, acompanyat d’un refrigeri per gentilesa d’Estrella Damm, Forn i Pastisseria Queralt i el FIC-CAT.

L’acte no només està adreçat a experts del món cinematogràfic, sinó també a mitjans de comunicació, estudiants, aficionats i a responsables de les produccions seleccionades al Festival d’enguany.

L’entrada és gratuïta, però caldrà fer la inscripció prèvia a través següent formulari online: https://forms.gle/hETRqZTxwsi4cpge9.

La Jornada Professional del FIC-CAT 2023, que se celebra per segon any consecutiu, compta amb la col·laboració d’Estrella Damm, l’Acadèmia del Cinema Català, la CCMA, Filmax, Ocine i ARTiCAT.