.

.

TOTS 21

Instantània de la festa de l’oli nou a la Pobla. Foto: Cedida

Tal i com marca la tradició d’aquesta època, la Pobla de Mafumet va celebrar diumenge una nova edició -i ja en són 22- de la seva Festa de l’Oli Nou, una activitat de caire popular que permet assaborir les primeres premsades de l’oli de nova temporada.

En aquesta ocasió, més de 400 persones van apropar-se a la Zona de les Moreres per participar d’aquesta proposta cultural i gastronòmica. Des de primera hora del matí, el degoteig de veïns i veïnes que van acudir a l’espai habilitat va ser constant. Prèvia compra d’un tiquet a canvi de l’esmorzar i per només 3 euros, tots ells van poder gaudir d’un exquisit àpat que van cuinar-se ells mateixos a les barbacoes municipals i que va incloure llonganissa, botifarra, cansalada, xoriço, arengada, pa, tomàquet i mandarines. Tot plegat es va veure arrodonit amb l’ingredient protagonista de la jornada: l’oli del raig, que tots els assistents van poder assaborir i, també, comprar.

I és que aquesta festivitat organitzada per l’Ajuntament pobletà va comptar també amb un punt de venda de l’oli nou, gestionat per la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre. Aquesta va vendre fins a 120 litres d’oli durant la jornada.

Cal destacar també que la venda de tiquets per a l’esmorzar popular té un rerefons solidari, tota vegada que l’Ajuntament lliurarà la recaptació íntegra a col·laborar amb les Germanetes dels Pobres.

El Mercadet de segona mà de la Pobla. Foto: Cedida

Segona oportunitat

D’altra banda i en paral·lel a la celebració de la Festa de l’Oli Nou, aquesta va compartir espai i protagonisme amb una nova edició del Mercadet d’objectes de segona mà. Una iniciativa que permet donar una segona vida útil a productes i mercaderies en bon estat o fins i tot nous a preus molt assequibles. Aquesta activitat va estar organitzada per l’Associació Familiar Més 30.

Aquest dissabte, música sòlidària

L’activitat cultural a la Pobla continuarà aquest proper dissabte i ho farà amb música, a través del concert que oferirà el cor Malagasy Gospel amb l’acompanyament de Kilema. Serà una actuació amb rerefons solidari, ja que l’Ajuntament en destinarà la recaptació íntegra a col·laborar amb l’ONG Agua de Coco, entitat promotora de la gira ‘Posa’t a la seva pell’ que Malagasy Gospel està duent a terme a diversos indrets d’Espanya, França, Mònaco i Andorra i que faran aturada a la Pobla de Mafumet. Serà aquest proper dissabte, 25 de novembre (18.00 h, Casal Cultural).

Les persones interessades a assistir-hi poden adquirir les últimes entrades disponibles a través del web https://poblamafumet.koobin.cat/, per només 5 euros. La recaptació serà destinada a col·laborar amb el Centre d’Acollida Socioeducativa i Musical de la Fundación Agua de Coco. Aquesta és una entitat que té com a missió i objectiu contribuir a la millora de la qualitat de vida dels col·lectius en situació d’exclusió social a diferents països, entre els quals la cultura ‘malagache’.

V.Tapias