.

.

TOTS 21

Vista del Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània. 

“Decebedor”, per al PSC, “haurem d’estudar-ho” segons Ciutadans i prudència fins no tocar documentació fiable per part del PP. Aquests són les primeres impressions que ha deixat a l’oposició del consistori l’anunci, aquest migdia, per part de la Generalitat, de la utilització temporal i gratuïta de les instal·lacions del Palau d’Esports Catalunya per part de l’Ajuntament de Tarragona, així com la regularització juridicopatrimonial del solar i de les obres que conformen aquest equipament esportiu.

La primera reacció des de les files de l’oposició ha vingut de Ciutadans (Cs), que en una nota de premsa considera que “ja era hora que, després de 3 anys, la Generalitat cedís l’ús del Palau d’Esports Catalunya a l’Ajuntament”. En aquest sentit, el portaveu del Grup Municipal, Francisco Domínguez, ha explicat que “encara no tenim els detalls de la cessió, que haurem d’estudiar”, però ha recordat que “Cs va demanar tant al Parlament com a l’Ajuntament que es fes aquest traspàs”. “Ha estat una irresponsabilitat no posar-se d’acord amb més rapidesa per part dels governs de la Generalitat i de l’Ajuntament de Tarragona, perquè l’equipament, molt necessari per  a la ciutat, ha estat tancat durant 3 anys, i això ha suposat una pèrdua d’oportunitats incalculable”, segons Domínguez.

El portaveu municipal de Cs ha finalitzat dient que “els problemes argumentats, o més aviat excuses, de quina fórmula jurídica era la més adequada o qui havia de pagar el parquet no eren raons suficients per mantenir tancat el Palau d’Esports i frenar l’activitat i el retorn a la societat tarragonina d’una inversió milionària”.

Per la seva banda, i en con versa telefònica amb Tots21, el regidor socialista Berni Álvarez considerava la informació rebuda fins al moment com “decebedora. A l’espera dels que se’ns pugui dir a la comissió de Territori del divendres vinent, l’única diferència que trobem amb la situació que es va viure abans de l’estiu és que ara podem obrir ja el pavelló. L’única millora és que els clubs el podran fer servir de manera immediata. Però continuem sense resoldre la qüestió del retorn a l’Ajuntament de la propietat tant del terreny com de l’equipament. Per arribar aquí ja podríem haver-lo obert el setembre. Si es va aturar llavors era perquè la finalitat era que la propietat fos de la ciutat. Hem perdut gairebé un any”.

A més, Álvarez resalta que “no surt enlloc que la Generalitat es faci càrrec del pagament de les graderies supletòries i del pàrquet. Entenem que al final ho pagarà l’ajuntament, perquè ja hi ha habilitada una petita partida pressupostària. Al final tot fa pensar que nosaltres acabarem pagant la festa i regalant tot el demés”, assenyala lamentant no només “els tres anys perduts” des de la finalització dels Jocs Mediterranis, sinó també les declaracions tant des del consistori com de la delegació del govern a Tarragona afirmant des de fa mesos que “d’aquí tres setmanes tot estarà arreglat”.

El regidor del PSC, que vol ser prudent per si a la comissió “se’ns diu que el nou govern de la Generalitat té previst canviar la llei” que imposa com única sortida una mutació demanial, també estarà a l’expectativa del posicionament de Junts per Tarragona. “Ells estàven en la mateixa línia del que diem nosaltres. Estarà bé saber quin és el sentit del seu vot a la comissió, ara que segons sembla estan a punt d’entrar a l’equip de govern”.

Finalment, el portaveu del PP, José Luis Martín, afirmava a Tots21 que “abans d’opinar en ferm ens agradaria veure algun document concret. Perquè estem cansats d’escoltar anuncis sobre la Ciutat Residencial i el Palau de Justícia. Cal conèixer quin és el seu grau de compromís, i per això esperarem a veure quina és la documentació que se’ns mostra a la comissió”.

Redacció