.

.

TOTS 21

Ricard Riol (esquerra) i Daniel Pi a la presentació a a seu del Col·legi de Periodistes de Tarragona. Foto:Tarragona21

Ricard Riol (esquerra) i Daniel Pi a la presentació a a seu del Col·legi de Periodistes de Tarragona. Foto:Tarragona21

L’entrada en funcionament de la variant ferroviària que ha d’unir la línia d’alta velocitat amb la línia de València de l’any 2016, podria eliminar els rodalia del Camp de Tarragona.

Així de contundents s’han mostrat els representants de l’ONG Promoció del Transport Públic (PTP).

Des d’aquesta plataforma s’han volgut denunciar les polítiques que estan seguint els Ajuntaments de Salou i de Cambrils que no contemplen la integració del transport ferroviari després de la supressió dels Euromeds i trens de mercaderies el pròxim any.

Captura de pantalla 2015-02-18 a les 14.03.36Els portaveus de la PTP han donat dades sobre la utilització de les estacions de Salou i Cambrils que són ara mateix la 4a i 8a estació amb passatgers de Catalunya amb més de 2000 passatgers al dia.

Les dues estacions urbanes donen cobertura a mig milió d’habitants. Si es suprimeixen, això afectaria el dret a la mobilitat a unes 750.000 persones segons l’ONG.

La PDT ha donat els motius pels quals es poden suprimir aquestes estacions “L’excusa per suprimir aquestes estacions és la perillositat dels passos a nivell urbans. Nosaltres defensem fer un servei de Tram segur” ha afirmat Ricard Riol president de la PTP.

Riol ha volgut remarcar que “no hi ha cap precedent al país que cap ajuntament hagi demanat la supressió dels trens del centre de la ciutat”, l’ONG ha ficat com a exemple diferents ciutats com València, Alacant, Cadis o Barcelona que amb el Tram han reconvertit espais urbans.

Des de l’organització es vol reclamar al ministeri l’adequació d’aquesta línia.