.

.

TOTS 21

El ple de l’Ajuntament de Salou va donar el passat 28 de febrer llum verda a la concessió a l’empresa Mercadona.

Reproduïm el comunicat signat per Marc Montagut (Regidor de Territori Ajuntament de Salou) i Martina Fourrier (Regidora de Mercats i Comerç Ajuntament de Salou) en el qual carreguen amb duresa contra el portaveu d’ERC al consistori per les seves “fal·làcies” sobre la concessió a l’empresa Mercadona de la superfície comercial adjacent al mercat municipal. Cal recordar que la multinacional ha estat la guanyadora del concurs públic per construir i explotar un establiment comercial alimentari en forma de supermercat. L’empresa ha proposat un cànon de 500.000 euros amb un màxim de 30 anys d’explotació. En aquest sentit, tots dos regidors l’acusen de fer comentaris que “sobrepassen la línia vermella d’allò que s’espera d’un càrrec públic que és no incórrer en actes d’irresponsabilitat i la fal·làcia, aixecant dubtes i sospites sense cap fonament”.

“El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Salou, Alexandre Boquet, ha publicat una carta amb una sèrie de manifestacions i comentaris que, en alguns casos, sobrepassen la línia vermella d’allò que s’espera d’un càrrec públic que és no incórrer en actes d’irresponsabilitat i la fal·làcia, aixecant dubtes i sospites sense cap fonament sobre la cessió d’un espai del Mercat per a la instal·lació d’una superfície comercial privada, com si això atemptés contra els interessos públics. En primer lloc caldria aclarir que les parades del Mercat també són establiments de negoci privat que tenen una concessió per ocupar un espai públic, si bé per servir justament a l’interès públic general com equipament comercial de referència.

Menteix el Sr. Boquet quan diu que el Mercat deixa de ser de titularitat pública. Una concessió municipal no és una venda, sinó una cessió de drets a canvi d’un cànon. En el cas que ens ocupa només s’ha realitzat una cessió de superfície a canvi de 500.000 euros l’any, per instal·lar-hi una nova superfície comercial amb una marca que generarà més moviment de compra i, per tant, més dinamisme en el propi Mercat. Lamentem que el Sr. Boquet no compateixi la idea que una instal·lació d’aquest tipus serveix per revitalitzar el comerç dins i fora de l’equipament. Li aconsellem que es posi al dia i visiti casos semblants en molts dels mercats renovats i remodelats de Catalunya.

Per acabar, si el Sr. Boquet creu que no s’ha fet correctament el procés de concessió que presenti la corresponent denúncia als tribunals i s’abstingui, llavors, d’utilitzar el míser recurs d’anar aixecant sospites i dubtes al voltant d’un projecte i una concessió municipal que sempre ha tingut el mateix i inequívoc objectiu: impulsar l’activitat de la zona des del punt de vista comercial i millorar les condicions internes del Mercat renovant-lo i modernitzant-lo per fer-lo més atractiu.

Sr. Boquet, ja ens explicarà quina inversió s’hauria de fer al Mercat si creu que amb un milió i mig d’euros només es fa un rentat de cara”.