.

La URV aprova adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum

La façana del rectorat de la URV. Foto: ACN

Els estudiants preinscrits per cursar un grau al sistema universitari català el proper curs 2018-19 poden sol·licitar una de les places disponibles en 25 estudis de la URV. La sol·licitud poden fer-la els dies 30 i 31 de juliol i 2 i 3 d’agost de manera presencial al Servei de Gestió Acadèmica de la Universitat, ubicat al campus Catalunya. En qualsevol cas, els graus amb places disponibles s’oferiran a la preinscripció de setembre, els dies 19 i 21 de setembre.

Els graus de Tècniques de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils i de Tècniques de Bioprocessos Alimentaris, tots dos amb una durada de tres anys, s’ofereixen per primera vegada per respondre a la demanda del mercat de treball. El primer és el més especialista en el disseny de software i està adreçat a les persones que volen desenvolupar programes per a entorns web i mòbil. El segon és pioner per la seva orientació al disseny i desenvolupament d’equips i processos per fabricar aliments.

El mercat laboral també demana titulats en Llengua i Literatura Catalanes, especialment en el sector de l’ensenyament. No obstant això, en aquest grau s’estudia la llengua i literatura catalanes des d’una perspectiva alhora global i territorial perquè permet la inserció laboral no només en la docència, sinó també en el món editorial, l’edició multimèdia, l’assessorament lingüístic i la crítica literària, entre altres. .

Responent als canvis en les competències professionals, s’han remodelat alguns dels graus, com ara el de Geografia, Anàlisi Territorial i Sostenibilitat, que aporta la formació necessària per treballar en models de desenvolupament sostenible i la planificació territorial, tant a l’administració pública com en consultories, amb coneixements específics de les tecnologies de la informació geogràfica. El grau de Gestió en Turisme i Hoteleria també s’ha reorientat per facilitar la inserció laboral, de manera que les assignatures de pràctiques en empreses adquireixen més pes.

Els graus que disposen de places disponibles són els següents:

L’opció de sol·licitar una plaça disponible als graus amb vacants aquesta setmana permet als futurs estudiants començar les classes al setembre juntament amb els seus companys de promoció, enlloc de l’octubre.

Interès creixent per estudiar a la URV

Des que el dia 13 de juliol va començar el procés de matrícula de primer curs, s’ha constatat un interès creixent dels estudiants per cursar els seus estudis a la URV. Un cop finalitzada la matrícula dels estudiants de nou accés assignats en les primeres preferències, el nombre de nous estudiants de primer ja és el 9% superior al curs 2017-18. En qualsevol cas, el procés d’admissió i matrícula als graus universitaris encara està obert fins al mes de setembre.