.

Imatge de dos dels vigilants de l’empresa el passat cap de setmana.

En un escuet comunicat, la TAP ha informat aquest migdia que es desvincula de l’empresa de seguretat acusada de vincles amb l’extrema dreta després de la polèmica provocada per l’actuació d’alguns dels seus vigilants durant el concurs de castells celebrat a Tarragona el passat capde setmana. “L’Agència de Publicitat Internacional Catalana (APIC) durant la reunió mantinguda ahir amb Golden Service, empresa proveïdora dels serveis de seguretat de la Tarraco Arena Plaça (TAP), van acordar deixar de subcontractar a partir d’ara els serveis de seguretat a La Levantina de Seguridad, S.L., degut a les queixes rebudes de diferents assistents a la TAP el passat cap de setmana”.

La decisió es fa pública un dia després que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) hagi expressat el seu malestar amb les persones encarregades de la seguretat. Segons ha apuntat la Coordinadora en un comunicat, al llarg de l’esdeveniment “es van veure missatges que feien apologia del feixisme, actituds de menyspreu cap a la diferència idiomàtica i personal, i agressivitat fins a arribar al cos a cos demostrant una falta de temperament necessària en les seves tasques”. La CCCC ha demanat a APIC, l’empresa gestora del recinte, i a la Diputació de Tarragona, que n’és la propietària, que treballin per evitar que es repeteixi la situació.

La Coordinadora ha recordat que el fet casteller representa els valors de la cohesió, el treball en equip, l’esforç i el respecte, i ha lamentat que les actituds i missatges dels responsables de seguretat han transmès valors “totalment contraris”. L’empresa de seguretat en qüestió és Levantina de Seguridad, titllada “d’extrema dreta” per formacions polítiques com la CUP, que també ha denunciat els fets.

Per la seva banda, la Diputació de Tarragona recordava que és la titular de la TAP, però que qui l’explota és l’Agència de Publicitat Internacional Catalana (APIC), l’empresa adjudicatària per concurs públic del contracte d’arrendament i explotació. La corporació subratlla que, per tant, és aquesta empresa qui gestiona l’activitat de la TAP i els seus proveïdors.

Prèviament, la CUP ja havia denunciat la presència d’una empresa “d’extrema dreta” en els controls d’accessos a la Tàrraco Arena Plaça i es feien ressò de les crítiques d’assistents a l’esdeveniment casteller a les xarxes socials d’haver estat “coaccionats” per treballadors, que els haurien exigit parlar en castellà o els haurien fet comentaris sobre la seva vestimenta, segons la seva versió.

Redacció/ACN