.

L’aficionat tarragoní a l’astrologia Abraham Veciana ha convocat una trobada demà divendres, dia 27 de juliol a les 21:00 hores a la platja del Miracle -el primer tram- “per veure sortir la lluna plena, quasi eclipsada, des de l’horitzó del Mar Mediterrani”, segons prega el seu comunicat a les xarxes socials, en el que serà l’eclipsi de Lluna més llarg del segle XXI.

Imatge d’un eclipsi de Lluna. Foto: NASA.

“Sóc un friki observador”, ha explicat l’aficionat a Tarragona21. “Sempre viatjo a qualsevol lloc on hi hagi un eclipsi, com per exemple, a Oregon l’any passat per 150€ des de Barcelona”, ha detallat Veciana, orgullós, doncs el preu és molt baix per viatjar a la costa oest dels Estats Units. Veciana assegura que, tot plegat, “m’apassiona i en sé més que alguns, però tampoc sóc un entès”.

Veciana també adverteix del que ja ha sigut anomenat l’eclipsi més llarg dels propers 100 anys. Un fenòmen que resulta ser el segon de tres eclipsis consecutius de Lluna i l’únic que serà visible des de Tarragona. Des de les 21:30 fins les 23:15 hores es podrà gaudir de l’eclipsi -amb la màxima foscor a les 22:22 hores- i, a més, també es podran visualitzar Venus, Mart, Júpiter, Saturn i alguna estrella fugaç.

“Tindrem dues llampegades de 2 Iridiums, una a les 22:44 i 29 segons i serà espectacular ja que la seva brillantor superarà Venus i el 2on el de les 00:08 i 9 segons serà més fluix però deixarà també la boca oberta a més d’un jeje”, assegura”. “La ISS sí que farà passes però tindrà el reflexe per l’angle molt fluix, així que no podrem observar-la amb espectació”.

Veciana convida tothom qui vulgui a portar sopar, tovallola, banyador i festa al fenòmen astrològic del segle, també anomenat “lluna de sang”, pel color vermellós que prendrà el satèl·lit.

Link a l’esdeveniment organitzat per Abraham Veciana:

https://www.facebook.com/events/1554044878033340/

Redacció