.

Els tarragonins estan molt conscienciats amb la protecció dels animals

Els tarragonins estan molt conscienciats amb la protecció dels animals. Foto: Change.org

El 18% dels usuaris d’internet a Tarragona ciutat són usuaris de la plataforma de reclamacions ciutadana, Change.org, segons ha informat el mateix portal. D’ells, el 19% signa, entre d’altres, campanyes relacionades amb el dret dels animals (protecció i defensa dels animals), un 12% s’adhereix a campanyes que tenen a veure amb la salut (accés a medicaments, tractaments, retallades sanitaris). Més del 10% dels usuaris de Change.org a Tarragona signen peticions relacionades amb justícia econòmica (desnonaments, retallades) i un altre 10% amb drets humans.

Entre les peticions adreçades a l’Ajuntament de Tarragona i a les quals haurà de fer front el nou alcalde, hi ha la petició que demana al consistori retirar la venda d’animals al Mercat Generalista de la Rambla els dimarts i dijous i que ja ha aconseguit més de 22.200 signatures des del seu inici a finals de febrer. 48.023 tarragonins han signat per aconseguir que les Medicines Tradicionals Complementàries s’incloguin en el Servei Nacional de Salut, com recomana l’OMS.

En el darrer any, els tarragonins s’han mobilitzat per altres grans peticions a nivell espanyol. Unes 5.806 persones d’aquesta ciutat van unir la seva signatura a les més de 305.500 que demanaven l’absolució total de “Yuye” dona de Frank de la Jungla, i més de 5.400 tarragonins van sumar la seva signatura a les més de 409.464 per intentar evitar el sacrifici de Excálibur, el gos de l’auxiliar d’infermeria Teresa Romero.

Entre les peticions que han aconseguit el seu objectiu gràcies a les signatures de milers de tarragonins, trobel la de Rocio mare d’un fill amb discapacitat que manté la prestació que li permet seguir cuidant-lo i la que va aconseguir que la Generalitat Valenciana concedís a Miguel, de 12 anys, el tractament per la via de ús compassiu que necessitava.

Tant l’Ajuntament com l’alcalde de Tarragona disposen de perfils verificats per a respondre peticions, com els alcaldes i ajuntaments de Barcelona i Girona.

“Els ciutadans de Tarragona són molt participatius. Quan s’afirma que la participació és un pes per als ciutadans, els tarragonins demostren el contrari. A Change.org ho estem observant des de fa anys: els tarragonins i els catalans participen dels temes que més els afecten. I participen molt. Sense cansar-se” explica Francisco Polo, director de Change.org a Espanya. “Les properes eleccions locals suposaran un moment únic per a veure el poder de la gent per a alçar la seva veu, no només a les urnes, també a Change.org”.