.

.

TOTS 21

Concentració a Tarragona durant la guerra civil. Foto: Hermenegildo Vallvè

El Govern realitza divendres a Tarragona les proves genètiques als familiars de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Els departaments d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència i de Salut, a través del Laboratori de Genètica de l’Hospital Vall d’Hebron, han programat aquest divendres, 21 d’abril, a les 10.00 h una nova sessió de proves d’identificació genètica als familiars de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona (C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4).

El Departament d’Afers Exteriors, a través de la Direcció de Relacions Institucionals i amb el Parlament, està informant els més de 5.300 registrats d’arreu de Catalunya al Cens de persones desaparegudes, sobre el procediment a seguir per programar l’extracció de mostres genètiques als centres mèdics de Catalunya. Les primeres proves es van fer a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona el 23 de novembre i des de llavors s’han començat a programar proves genètiques a Lleida, Girona i Tarragona.

Amb l’obtenció d’aquestes mostres es crearà progressivament la base de dades amb les que el Laboratori de Genètica de Vall d’Hebron ordenarà i classificarà els perfils genètics dels familiars de desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. Aquestes mostres s’encreuaran posteriorment amb els perfils genètics de les restes òssies de persones desaparegudes.