.

.

TOTS 21

La Generalitat deu un total de més 24 milions a les farmàcies de la província

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona ha criticat el nou impagament de la Generalitat de factures pendents, el que el passat dia 5 de gener, el Govern va tornar a deixar de pagar a les farmàcies. Concretament havia d’abonar a les farmàcies de la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre 11,8 milions d’euros corresponents als fàrmacs dispensats al novembre.

Aquesta factura juntament amb la factura que el dia 5 de desembre -en concepte de medicaments d’octubre- havia de pagar la Generalitat, fa que el deute amb les farmàcies de la província de Tarragona sigui d’uns 24,7 milions d’euros.

La Generalitat es va comprometre a finals d’any a regularitzar els pagaments durant el 2014, després de que el 20 de novembre els farmacèutics cobressin els tres mesos de retard per mitjà del pagament a proveïdors del Govern espanyol.

El mes de setembre del 2013 es va cobrar amb data 31 de desembre i, per tant, amb un retard de 55 dies. Les farmàcies reclamen que es compleixi amb la Llei de morositat i que el compromís de regularització dels pagaments durant el 2014 es tradueixi en dates concretes.