.

.

TOTS 21

La Càmera Musicae presenta la temporada 2014-2015

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de la demarcació de Tarragona ha presentat aquest dijous, 13 de novembre, la seva temporada de concerts 2014-2015. La presentació ha tingut lloc al vestíbul del Teatre Tarragona i ha comptat amb les intervencions de Paco Zapater, regidor de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Tarragona; Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona; Jordi Mora, nou principal director convidat de l’Orquestra Camera Musicae i Tomàs Grau, director titular i artístic de la formació. Zapater s’ha mostrat orgullós de poder comptar amb aquesta orquestra, la qual “reuneix einguny, qualitat i nous formats” afegint que “Tarragona té una potencialitat cultural molt gran”

Tots ells han remarcat el creixement progressiu de l’orquestra, reflectit en els programes de la temporada 2014-2015 que començarà aquest dissabte, 15 de novembre, a les nou del vespre, al Teatre Tarragona. Jordi Mora ha comentat que amb aquest programa es posa en valor el talent que tenim a la ciutat oferint “un producte no tan sols digerible, sinó també recomabale que servei per omplir l’esperit”.

Amb aquesta nova temporada s’espera superar es 15.000 persones que van gaudir d’algun dels espectacles de la temporada passada. El prestigiós director barceloní Salvador Mas obrirà la temporada de concerts de l’OCM dirigint les quartes simfonies de Beethoven i Mendelssohn. El concert inaugural de la temporada de l’OCM ha venut ja el 80% de l’aforament.

La formació amb seu a Tarragona i residència artística a l’Auditori de l’Escola de Música del Vendrell està integrada per músics d’arreu del país i aquesta temporada convidarà, entre altres, la pianista Judith Jáuregui, el director Salvador Brotons, el concertino – violí Oleguer Beltran, el viola de l’Orquestra Filharmònica de Berlín, Joaquim Riquelme i el pianista Albert Guinovart. Però la temporada 2014-2015 de l’orquestra servirà també per cloure la residència artística del flautista Claudi Arimany (residència que ha durat tres temporades) així com també per aprofundir en el treball que desenvoluparà a partir d’ara el nou principal director convidat de l’OCM, Jordi Mora.

L’Orquestra Camera Musicae, que la temporada vinent celebrarà el seu desè aniversari, presenta enguany un total de vuit programes diferents de producció pròpia, organitza per tercer any consecutiu la seva temporada de concerts al Palau de la Música Catalana i per segon any consecutiu al Teatre Tarragona. Concretament, els programes que l’OCM presentarà al Teatre Tarragona són:

–       El dissabte 15 de novembre de 2014, 21h: Les quartes simfonies de Beethoven i Mendelssohn. Salvador Mas, director (concert inaugural)

–       El dissabte 20 de desembre de 2014, 21h: Salvador Brotons dirigeix Claudi Arimany i l’OCM

–       El dissabte 21 de març de 2015, 21h: La cinquena de Beethoven i Judith Jáuregui. Tomàs Grau, director

–       El diumenge 3 de maig de 2015, 18.30h: El doble de Brahms. Joel Bardolet, violí; Daniel Claret, violoncel. Jordi Mora, director

L’Orquestra Camera Musicae ultima també els detalls de la seva primera gira de concerts que tindrà lloc el juliol de 2015 i que portarà l’orquestra tarragonina a Alemanya i Txèquia amb un programa format íntegrament per música d’autoria catalana.

En acabar, el principal director convidat Jordi Mora, ha remarcat el paper de l’OMC a Catalunya, la qual és una orquestra de músics del país i que “aposta pel nostre potencial, fent encàrrecs a compositors catalans què tenen la possibilitat d’escriure una obra que saben segur es tocarà”. Mora se sent orgullós de poder dirigir l’OMC, afirmant que “Catalunya seria mes rica si hi haguessin més orquestres com la Càmera Musicae”, orquestra on la catalanitat està molt subratllada per l’aposta que fa dels seus músics.