.

El fins ara regidor del PP, José Oviedo

El fins ara regidor del PP, José Oviedo

El segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Torredembarra, José Oviedo (PP), ha anunciat que deixa “voluntàriament” la seva acta de regidor per centrar-se en “demostrar” la seva “innocència” respecte les imputacions de presumptes delictes contra l’administració pública que ja han portat l’alcalde de la població, Daniel Masagué, a la presó. “No vull perjudicar amb tot aquest procés ni al municipi de Torredembarra ni al PP”, ha adduït en un comunicat. Oviedo va ser detingut dijous per la Guàrdia Civil i va sortir en llibertat amb càrrecs el passat divendres a la tarda després de prestar declaració davant del titular del jutjat número 1 del Vendrell que investiga el cas.

“He estat en política per vocació de servei al ciutadà i no em vull aferrar a cap cadira ja que, tot i estar en política, mai he deixat la meva feina professional al marge”, ha explicat, tot agraint les mostres de suport i afecte rebudes “també en aquests moments complicats”.

Amb la marxa d’Oviedo i l’anunci, aquest mateix matí, de l’inepdendent Ignasi Duran de no continuar com alcalde accidental i trencar el pacte de govern amb convergents i populars, l’executiu torrenc queda, en minoria davant l’oposició, políticament a la corda fluixa.

L’oposició vol fora els imputats

Mentrestant, les reunions se succeeixen i els telèfons mòbils bullen. El portaveu municipal del PSC, Jordi Solé, ha explicat que els grups polítics a l’oposició -socialistes, ERC i Alternativa Baix Gaià (ABG)-, reunits aquest diumenge per abordar el futur del consistori, no negociaran amb els regidors imputats -set, incloent l’alcalde, empresonat provisionalment- o que continuïn formant part del govern local. “Si hi ha un sol implicat no participarem en res amb un govern on hagi un membre imputat”, ha declarat.

En aquesta línia, els socialistes també han reclamat a CiU i PP que retornin les competències del govern al ple, al secretari i expulsar les empreses implicades en aquest afer com a condició per poder començar a parlar. “No ens plantegem governs de concentració ni gestores. Ells han de fer el primer pas”, ha apuntat Solé, que ha fixat aquest dimarts com a termini perquè els partits del govern donin explicacions a la ciutadania.

Per la seva banda, l’única regidora de CiU no imputada, Rosa Maria Guasch, també s’ha mostrat partidària de formar un govern sense presència dels imputats i ha demanat als seus companys detinguts que dimiteixin. Assegura que ella va denunciar també irregularitats a la pròpia Federació de CDC al Camp de Tarragona, infructuosament, i considera el mateix alcalde, Francisca Felguera i Santiago Ardèvol com a principals responsables de la situació.