.

Pla general dels antiavalots de la policia espanyola, a la plaça Imperial Tàrraco, amb una multitud fent pressió perquè marxin. Imatge de l’1 d’octubre del 2017. Foto: Núria Torres (ACN)

El Ministeri de l’Interior enviarà en els propers dies mig miler d’agents de la policia espanyola a Catalunya amb motiu de la Diada i el primer aniversari del referèndum, segons ha avançat Efe i ha pogut confirmat l’ACN de fonts del cos policial. Els agents arribaran a Catalunya procedents de tot l’Estat i estaran destinats a donar suport als Mossos d’Esquadra en matèria de seguretat i vigilància dels edificis públics. Fa just any, el govern espanyol va enviar 4.000 agents extres del CNP i la Guàrdia Civil a Catalunya, dels quals una gran part es van allotjar en ferris al Port de Barcelona i Tarragona, amb l’objectiu d’evitar la celebració del referèndum de l’1-O, que el Tribunal Constitucional va declarar il·legal.

D’altra banda, aquest dimarts la Guàrdia Civil va ajornar les autoritzacions de trasllat fora de Catalunya a agents que ja tenien data d’incorporació en vacants d’altres punts de l’Estat, almenys fins el 15 d’octubre. Segons fonts del Ministeri d’Interior, la decisió es justifica en les necessitats i exigències inherents a garantir la seguretat pública en aquest trimestre.

ACN