.

La mostra és gratuïta i es podrà veure fins el proper

La mostra és gratuïta i es podrà veure fins el proper 12 de desembre

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona (EADT), acull fins al proper 12 de desembre una exposició retrospectiva i en homenatge al fotògraf d’Alforja Jordi Olivé, que va estar vinculat amb l’EADT durant els darrers anys de la seva vida. La mostra “Selecció final…-El vent que passa II- fotografies de Jordi Olivé Salvadó”, que ha estat cedida pel Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus, es va inaugurar divendres a la seu del centre d’educació artística de la Diputació a Tarragona. A l’acte, hi van ser presents el director de l’Escola, Daniel Uzquiano i el professor del departament de fotografia Francesc Perramon .

També van assistir a la inauguració diversos representants del Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus i representants del Museu de Reus, a més de familiars de Jordi Olivé, i del comissari de l’exposició original, el fotògraf Josep Maria Ribas. La mostra s’emmarca dins els actes del Festival de fotografia SCAN 2014, i es podrà visitar de dilluns a divendres de 9 a 20h, amb entrada gratuïta.

Biografia de Jordi Olivé

L’obra de Jordi Olivé Salvadó (Alforja, 1929-2013) es caracteritza per la recerca dels diferents aspectes de la vida quotidiana, atret per la senzillesa dels fets més intranscendents i dels petits detalls de les activitats dels seus veïns. La producció fotogràfica de l’autor és vital, sempre en el moment oportú, d’una rigorosa sobrietat. Els seus enquadraments són precisos i denoten una meticulositat i precisió característiques. L’impacte testimonial de la seva fotografia, visió d’una època austera, se’ns transmet a cada pas, propiciant una entusiasta acceptació de l’espectador que participa dels fets descrits.

La seva obra ha obtingut reconeixement d’abast estatal i internacional. La crítica situa la producció de Jordi Olivé a l’alçada dels clàssics de la fotografia catalana de l’època. Aquesta exposició mostra un treball de recerca patrimonial realitzat personalment per Josep Maria Ribas Prous, en nom i homenatge al moviment fotogràfic reusenc (AFR) i als seus patrocinadors, antiga Caixa Tarragona i Ajuntament de Reus.