.

.

TOTS 21

Pau Ricomà i Jordi Fortuny, en una imatge d’arxiu. Foto: ERC

ERC-MES-MDC proposa a l’ajuntament de Tarragona la implementació d’una xarxa d’agents cívics de proximitat per prevenir els problemes vinculats a l’incivisme i la inseguretat. ‘És necessari impulsar una xarxa d’agents cívics que realitzi tasques de prevenció contra l’incivisme, sensibilització, informació, educació, diàleg, mediació i, si convé, denúncia’, explica el portaveu d’ERC Pau Ricomà. El líder dels republicans assenyala un seguit de problemes a combatre, des de l’excés de soroll, fins la proliferació d’excrements de gos, els abocadors il·legals, el mal ús dels contenidors, les pintades i la inseguretat ciutadana, entre altres. ‘Són problemes que sabem que existeixen i que l’Ajuntament ha d’abordar. La tasca dels agents cívics pot ser crucial per revertir moltes de les problemàtiques derivades de l’incivisme i la inseguretat’, afirma Ricomà.

Els republicans aposten per distribuir els agents cívics per parelles per les principals grans àrees de Tarragona (centre històric, eixamples, ponent, nord i llevant) i que aquests es moguin de forma sostenible, a peu, en patins o en bicicleta. ‘Els agents han d’estar a peu de carrer, generant proximitat i possibilitat de diàleg amb veïns i entitats que són els que coneixen de primera mà les problemàtiques dels seus barris’, assevera Pau Ricomà. En aquest sentit, des d’ERC reclamen que aquests agents es reuneixin periòdicament amb les entitats veïnals de la zona per detectar conjuntament els punts problemàtics del barri.

La proposta dels republicans arribarà al consell plenari d’aquest divendres en forma de moció i confien que pugui prosperar. ‘Creiem que és una bona proposta per Tarragona que pot solucionar moltes queixes dels veïns i alhora donem als tarragonins un mecanisme per fer sentir les seves preocupacions quotidianes’, conclou Pau Ricomà.