.

Representants de municipis afectats i la Generalitat, avui

El Departament de Territori i Sostenibilitat posa en servei a partir d’avui els nous busos llançadora que comunicaran les ciutats de Tarragona i Reus amb l’estació d’Alta Velocitat del Camp de Tarragona.

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha presentat els nous serveis, que formen part del pacte territorial per impulsar les infraestructures estratègiques del Camp de Tarragona, signat per la Generalitat i els ajuntaments de Tarragona, Reus, Cambrils, Salou i Vila-seca. Segons Padrosa, “amb aquests nous serveis potenciem les connexions en transport públic pel que fa a la mobilitat obligada i, en una segona fase, lligada al turisme, amb nous serveis que posarem en marxa la temporada d’estiu per comunicar els municipis de costa amb l’estació d’Alta Velocitat”.

A Tarragona hi haurà 36 noves expedicions (18 d’anada i 18 de tornada), de dilluns a divendres feiners que se sumaran a les que ja existeixen, de manera que l’oferta global d’anada a l’estació del Camp serà de 46 expedicions, des de les 6 hores i fins a les 23.40 hores; i la de tornada, de 41, entre les 6.20 hores i les 24 hores. L’oferta de dissabtes es manté amb 21 expedicions d’anada i 21 tornada i, diumenges i festius, amb 18 anades i 19 tornades.

A Reus, s’incrementen els serveis amb 36 noves expedicions (18 d’anada i 18 de tornada), de dilluns a divendres feiners, cobrint la franja horària de les 5.30 hores a les 22.00 hores en sentit estació del Camp i entre les 6.00 hores i les 22.45 hores en sentit Reus. L’oferta global serà de 52 expedicions. Pel que fa als dissabtes, diumenges i festius, s’afegeixen 34 noves expedicions (17 d’anada i 17 de tornada), de manera que hi haurà una oferta total de 46 expedicions.

Per tal de millorar les prestacions dels serveis públics de transport a l’estació del Camp de Tarragona, el Departament de Territori i Sostenibilitat i Renfe estan treballant per poder oferir la possibilitat als usuaris de la compra conjunta del bitllet del servei ferroviari d’alta velocitat i dels nous serveis de bus.

D’altra banda, es preveu continuar amb la potenciació dels serveis de bus a l’estació del Camp de Tarragona amb la millora dels serveis que comuniquen amb la Costa Daurada la propera temporada d’estiu.

Servei a la demanda a Vistabella

Les millores en el transport públic per carretera en aquest àmbit inclouen també la posada en marxa d’un nou servei a la demanda a Vistabella, tant per anar com per tornar de Tarragona. El servei es prestarà a través de taxis que enllaçaran Vistabella i l’estació del Camp amb els autobusos del servei regular de Tarragona -Estació Camp de Tarragona. Per disposar del servei a la demanda caldrà avisar l’empresa concessionària Plana.