.

Tres de nou amb folre de la colla

Els Xiquets de Tarragona han celebrat, un any més, la diada de la colla a la plaça del Rei; en aquesta ocasió ho han fet acompanyats dels Xicots de Vilafranca i dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. L’actuació els ha servit per descarregar per primera vegada en la seva història el 4 de 8 amb l’agulla, castell que no carragaven des de 2006.

Els matalassers han optat, una vegada més, pel 3 de 9 amb folre com a castell de sortida, avui, però, l’estructura no ha anat gaire fina i ha acabat cedint amb la sortida de la canalla. Després de gairebé una vintena consecutius descarregats els de Roger Peiró han fet llenya d’aquest castell, del qual no queien des del Concurs de 2012.

En segona ronda, els del carrer Santa Anna han sabut refer-se descarregant el primer 4 de 8 amb agulla del seu historial. L’estructura, que portava nombrosos canvis al tronc, no es carregava des de 2006. El 2 de 8 amb folre ha estat l’elegit en tercera ronda, un dos que ha pujat serè i que només ha patit una rebrincada amb la baixada de l’enxaneta; tot i a això, l’han sabut lluitar a la perfecció fins la descarregada. El pilar de 7 amb folre, seguit de 3 pilars de 4 han posat el punt i final a l’actuació dels ratllats.

Un any més, els Xicots de Vilafranca han acompanyat als matalassers en la seva diada, els de la camisa vermella han descarregat el 4 de 8, han fet un intent desmuntat de 3 de 8 i han descarregat el 2 i el 5 de 7; han clòs la seva participació amb un pilar de 5. L’altra colla convidada han estat els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que han descarregat el 5, el 2 i el 3 de 7 i han tancat amb un pilar de 5 seguit de tres pilars de 4.

D’aquesta manera, els Xiquets de Tarragona donen la diada per positiva, així ho ha afirmat el seu cap de colla, Roger Peiró que argumentava que: “hem demostrat que la colla té molts recursos i amb arguments hem rebatit una dinàmica negativa”. A més, ha destacat la importància de completar el primer 4 de 8 amb agulla de la seva història, castell que, segons Peiró, “podem anar incorporant en el nostre dia a dia”.