.

.

TOTS 21

El ferri, una embarcació comercial anomenat ‘GNV Azzurra’, és propietat de la naviliera italiana Grandi Navi Veloci.

L’Estat ha ordenat al Port de Tarragona, de titularitat estatal, que deixi amarrar un vaixell de grans dimensions al moll d’Andalusia. El vaixell, un creuer amb capacitat per a 800 persones, ha arribat pels volts de la una del migdia. El ferri que ha atracat a Tarragona podria servir per allotjar part dels reforços policials que s’han enviat per l’1-O, però se’n desconeix el motiu de manera oficial. Segons han confirmat fonts de l’Autoritat Portuària a l’ACN, han rebut instruccions directes de l’Estat per obtenir el corresponent permís d’atracament per a aquest vaixell. Si bé no és el primer cop que arriben aquest tipus de peticions des de Madrid -i també sense donar cap tipus de justificació-, és insòlit que enviï un creuer. El ferri, una embarcació comercial anomenat ‘GNV Azzurra’, és propietat de la naviliera italiana Grandi Navi Veloci. També és poc comú que, malgrat ser un creuer, el vaixell no es trobi a la terminal de creuers, sinó en un dels molls més amagats i recòndits a l’hora d’accedir-hi de la infraestructura portuària.

Aquest anunci s’encadenava amb el conegut anteriorment, referit al vaixell atracat al moll de Lepant del Port de Barcelona per allotjar una part dels reforços policials que aquests dies ha enviat a Catalunya amb motiu del referèndum de l’1 d’octubre. L’embarcació és un ferri fletat per l’Estat que té una capacitat per a 600 persones. Segons han explicat a l’ACN fonts del Port, inicialment no se li havia donat permís per atracar el vaixell i fer una estada llarga a la instal·lació. Posteriorment, però, l’Estat els va enviar una comunicació oficial fent la petició, i se’ls ha autoritzat a atracar al moll de Lepant a les 09.00 hores d’aquest dimecres.

Alhora, el Ministeri d’Interior ha decidit suspendre les vacances i els permisos dels agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil destinats aquests dies a Catalunya i només es concediran en “circumstàncies excepcionals”. Segons el govern espanyol, les direccions generals dels dos cossos, coordinades per la secretaria d’Estat de Seguretat, també ha modificat el règim de llicències, jornades i horaris del personal d’aquests agents.

D’aquesta instrucció, els direccions generals han informat les associacions de la Guàrdia Civil i els sindicats policials de la policia espanyola. En el cas dels agents de la Guàrdia Civil, el període de vigència de la instrucció és del 20 de setembre fins al 5 d’octubre, tot i que pot ser ampliable “si les circumstàncies ho aconsellen”, i no se’ls concedirà cap permís.

Pel que fa la policia espanyola, la instrucció està signada pel director general del cos, que recull, entre d’altres mesures, la necessitat d’establir un règim específic de vacances, permisos, llicències, jornada laboral i horari per als membres destinats a Catalunya.

ACN