.

Els diversos espais de la fira es troben pràcticament enllestits a l’espera de l’obertura. Foto: Cedida

Ja falta poc per l’arribada d’una de les cites més esperades del món del circ: La Fira de Circ Trapezi! Enguany, la 28a edició del Trapezi tornarà a omplir els carrers de Reus des del proper dimecres 8 de maig fins dissabte 11 de maig. Enguany, la capital del Baix Camp es convertirà una vegada més en el centre neuràlgic del món del circ, acollint fins a gairebé quaranta propostes artístiques de circ català, estatal i internacional amb una programació per a tots els públics.

En aquesta nova edició, els espectacles abordaran temàtiques d’actualitat i rellevància social, com la conciliació i la maternitat, la qüestió de gènere i la salut mental, amb la voluntat de reflexionar i connectar amb el públic d’una manera profunda i significativa. A més a més, sota la direcció conjunta de Cristina Cazorla i Alba Sarraute el Trapezi serà un aparador per a tots els formats i disciplines del circ posant atenció en crear espais que permetin escoltar les necessitats del sector, recolzant al talent local i garantint així una programació diversa i inclusiva.

L’acte d’obertura del Trapezi es durà a terme aquest dimecres a les 17:30 hores al Centre Cultural Castell del Cambrer amb la presència de Cristina Cazorla i Alba Sarraute, directores artístiques de Trapezi i diferents representats de les institucions organitzadores, com l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i Edgar Garcia, director de l’ICEC. A més a més, la inauguració també comptarà la participació de Martí Soler que oferirà un petit espectacle molt especial.


Altres notícies:


El mateix dimecres, a les 18:30 h a La Palma, Bet Miralta i Jordi Aspa, membres d’Escarlata, seran els encarregats d’interpretar el primer espectacle de l’edició amb “La grUtesca”, una reintrepretació molt personal del món del circ.

La tarda continuarà amb propostes molt diverses com “Les finestres d’una habitació”, l’espectacle de clown de Martí Soler; “Duelo”, una proposta amb tècniques de circ clàssic però carregada d’humor negre, de Jean Philippe Kikolas; o “DESproVISTO”, una proposta d’UpArte que tancarà la primera jornada de l’edició a la plaça del Mercadal.

Els propers dies, el Trapezi oferirà una gran varietat d’espectacles de la mà de reconeguts artistes del circ català amb una llarga trajectòria com Tortell Poltrona, que presentarà un número especial dins del tradicional “Cabaret”, o LocoBrusca amb “The train…is gone!”, així com de propostes més joves com la Cia. Oriol Borràs i el seu espectacle “Pròxima centauri” o “Disculpa si te presento como que no te conozco” de Miquel Barreto y la Pequeña Victoria cen.

A més a més, un any més la Fira també reunirà companyies de renom internacional com el Colectif Malunés amb “Bitbybit”, Marcel et ses drôles des femmes amb “Masacrade”, Cirque Inextrémiste amb “Extrémites” o Wes Peden amb “Rollercoaster”.

A banda de les actuacions principals, el Trapezi també comptarà de nou amb activitats complementàries, com firaires i artistes itinerants, així com una programació especial per als més petits, sota el paraigua TRAPEXIC, garantint diversió per a tota la família.

Per a consultar la programació completa de la 28a edició de la Fira Trapezi trobaràs més informació a la web oficial www.trapezi.cat