.

Presentació Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2014-2015

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona han obert la convocatòria de l’edició 2014-2015 amb la presentació de les bases del concurs. Aquesta nova edició continua amb l’esperit de les passades edicions convocant els mateixos premis amb les mateixes dotacions, característiques i terminis.

Igualment, s’han introduït alguns canvis en el premi de novel·la Pin i Soler per tal d’incentivar la inscripció. Primerament, s’ha produït un canvi d’editorial. Angle Editorial ha estat l’escollida degut a una proposta convincent sobretot en l’àmbit de promoció i difusió del llibre resultant. La tinenta alcalde de cultura Begoña Floria s’ha mostrat molt positiva amb aquesta nova alliança afirmat que aquests són uns premis que estan a l’èlit dels premis de literatura en català i, amb Angle Editorial, esperem aconseguir una difusió a nivell de país ja que “és una editorial amb moltes ganes, experènciai energia i ens ajudarà a recuperar-nos i aconseguir la projecció esperada”.

També es produeix una renovació parcial del jurat i així, millorar el procediment de preselecció. Es busca que aquesta fase sigui més acurada i amb més persones i lectures per obra, per assegurar la fiabilitat del veredicte final.

La millora en les bases, en acord amb la nova editorial, és el canvi més destacable on el premi, de 21.000€, no serà considerat avenç de drets d’autor. Ara és realment un premi, vol dir que a partir del primer llibre venut, l’autor ja rebrà aquests drets. També se suprimeix la referència a l’edició castellana, que era de molt difícil compliment.

D’aquesta manera, els tres premis convocats són el ja anomenat Pin i Soler, dotat amb 21.000€, e premi de traducció Vidal i Alcover, dotat amb 12.000€ i el premi de narrativa curta per internet Tinet, dotat amb 1.000€. El termini de presentació per la convocatòria actual és des d’avui 16 d’octubre fins el 15 de gener. El procediment de presentació, igual com en anys anteriors, serà per correu electrònic. El lliurament de premis tindrà lloc un dissabte del maig de 2015, en el transcurs d’un acte oficial.

Com a novetat, en el cas del premi Vidal Alcover, i a proposta d’un concursant de l’anterior edició, els projectes no guanyadors romandran en un arxiu a disposició d’editorials de l’àmbit català a qui pugui interessar encarregar-ne la traducció i publicació posterior de les obres.

Floria ha remarcat el fet que és necessària la difusió d’aquests premis i, s’han posat com a repte fer part a la societat civil tarragonina: “Volem més complicitat amb la ciutadania per tal de garantir que els premis arribin, se’ls facin seus i no sigui només un premi que acaba una llibreria”. El dia 22 d’octubre, l’alcalde Ballesteros inaugurarà l’exposició de la commemoració dels 25 anys d’aquests premis a la Casa de les Lletres de Tarragona.

Si voleu consultar les bases generals, feu clic aquí

Si voleu consultar les condicions generals, feu clic aquí

AnnaMG