.

Imatge dels Mossos interposant-se entre els espanyolistes i els membres d’Òmnium a la Via Roma. Foto: Xavi Zaragoza

Els Mossos d’Esquadra han hagut d’intervenir aquesta tarda per impedir que un grup de 20 o 30 espanyolistes anessin a més quan han començat a increpar membres d’Òmnium mentre, acompanyats per un autobús de campanya, feien un acte de suport als polítics independentistes presos. Fonts de la policia catalana han confirmat a aquesta redacció haver rebut una trucada per part dels responsables de l’organització de l’esdeveniment cap a les 17.10 hores, i afirmaven de pas que pel moment només estaven fent interposició entre els dos grups.

En aquest sentit, tarragona 21 ha tingut accés a la filtració de missatges creuats entre els membres d’un grup privat de washap denominat ‘Cataluña por España 2’, vinculats a entitats unionistes, enviats cap a les 17.00 hores on s’avisaven de l’existència “d’alguna moguda al carrer Barcelona” de Salou i se citaven per “començar l’enfrontament”. “Ara mateix sortim uns quants de Tarragona i Pallaresos (…) No ens rendirem (…) Ja és hora d’enfrontar-se cara a cara i sense por”, s’hi pot llegir.

aaaaa

Ciudadanos de Salou havia fet públic un tuit on alertava de la presència de la campanya d’Òmnium i mostrava el seu rebuig a una campanya “que fa propaganda del delictes”.