.

.

TOTS 21

· S’han creat grups de patrullatge integral i es comptarà també amb la presència d’agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos d’Esquadra. Foto: Mossos d’Esquadra

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de les unitats de seguretat ciutadana i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius conjuntament amb agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona van iniciar el passat divendres el dispositiu Vibio a la Part Alta de Tarragona. Es tracta d’una iniciativa que permetrà donar resposta a l’augment de confluència de persones que es produeix en aquesta part de la ciutat.

El dispositiu Vibio s’estructura en grups de patrullatge integral. És a dir, grups que compten amb la presència d’agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona i dels Mossos d’Esquadra tan uniformats com de paisà guiats per un comandament policial. Això permet donar resposta a l’activitat delictiva a la zona i denunciar-la independentment del cos policial que tingui la competència.

Aquest pla integral de la Part Alta també integrarà en els grups de treball a agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), els quals donaran protecció a aquells punts i franges horàries de màxima afluència.

Tota aquesta operativa es vol veure reforçada amb l’opinió de la ciutadania, la qual haurà d’avaluar si el servei aconsegueix respondre les problemàtiques veïnals. És per aquest motiu que el dispositiu aposta per la proximitat, pel patrullatge a peu i té la voluntat de copsar i recollir la màxima informació ciutadana per poder adaptar-lo i millorar-lo.

El dispositiu Vibio es va iniciar el passat 27 de novembre i s’allargarà durant tot el 2020, augmentant de forma progressiva la seva intensitat per arribar al seu grau màxim a l’estiu. Tot i que aquest dispositiu es va iniciar divendres passat, els mesos d’octubre i novembre ja es van portar terme proves pilot amb un resultat satisfactori.