.

.

TOTS 21

L'alcalde i el regidor de Festes, Pere Gomés, durant la presentació dels actes

L’alcalde, Fèlix Alonso, i el regidor de Turisme, Pere Gomés, durant la presentació dels actes

Les bruixes i els bruixots prendran el protagonisme a Altafulla una vegada més aquest cap de setmana en el marc de la 16a edició de la Nit de Bruixes.

Per cinquè any consecutiu la festivitat es durà a terme al llarg de dos dies, divendres 24 i dissabte 25, amb un ampli programa carregat d’activitats i novetats relacionades amb el món esotèric i místic. La presentació ha tingut lloc aquest matí a la plaça del Pou, i ha comptat amb l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor de Turisme, Pere Gomés; el coordinador de la mostra, Diego Spano, i una representant de “Chamanismo para todos”, Raquel González.

Com és habitual, l’esdeveniment donarà el tret de sortida amb la inauguració, en què participaran les autoritats municipals, a les 18h de divendres, amb l’obertura de la mostra d’oficis i del mercat encantat al nucli històric. Els actes d’ambdós dies de mostra, que tindran lloc a la Vila Closa del municipi, s’allargaran fins a la mitjanit.
La Nit de Bruixes és un esdeveniment de caire marcadament esotèric i místic, seguint la voluntat del consistori per mantenir l’esperit original de la festivitat. I és que des de fa cinc anys, la Nit de Bruixes és organitzada i gestionada directament per l’Ajuntament d’Altafulla.

Com a principals novetats d’aquesta nova edició, es comptarà amb la col·laboració del col·lectiu “Chamanismo para todos”, que ens oferirà una xerrada i un ritual de Sant Joan a la plaça del Pou, basat amb l’aigua enlloc del foc; i, al Passatge de Santa, es representarà com vivia la Xoixeta, la bruixa més popular d’Altafulla. També és novetat el canvi d’emplaçament de les parades d’alimentació que, enlloc d’ubicar-se enmig de la mostra com en les passades edicions, passen a situar-se a la gespa de l’entorn del Castell d’Altafulla.

El regidor de Turisme, Pere Gomés, ha explicat que durant aquests dos dies “Altafulla ofereix una imatge de qualitat on més de 8.000 persones omplen els carrers i les places de la Vila Closa”. I ha afegit: “No busquem la quantitat sinó la qualitat dels paradistes, ja que el que volem és que la gent que ens visiti marxi convençuda que a Altafulla troben un tret diferencial de la resta de poblacions, com és el cas d’aquesta mostra”. En aquest sentit, seran una seixantena de parades d’artesans amb productes tant diversos com minerals, llibres, encens, gàbies energètiques, perfums, roba, bijuteria, ceràmica… Pere Gomés ha assegurat que “el 30% de cada parada estarà orientat al món de la bruixeria” i ha destacat les bruixetes que rebran i guiaran als visitants, les mostres d’oficis que es podran veure i els entreteniments destinats als infants.

Entre les diferents activitats que es duran a terme destaquen rituals, cercaviles, tallers infantils, corrúpies, xerrades, espectacles, contacontes, mercat esotèric i artesà, embruixos i judicis, entre d’altres.

Tant divendres (Flores en el mar) com dissabte (Mhaler Trio), a les escales de la Placeta, la música i la màgia amenitzaran la Nit de Bruixes durant tota la fira, i a la gespa del Castell, la dansa, de Rosa Negra, prendrà el protagonisme. Per tercer any consecutiu i amb la col·laboració d’Altafulla Bloc, s’organitzarà el concurs infantil de fotografia (dissabte), adreçat a joves d’entre 5 i 13 anys.

I com no podia ser d’una altra manera, ens visitaran, també dissabte, els Gegants d’Altafulla amb els seus embruixats balls. Per entrar en bon peu en el ritual de cloenda hi haurà rom cremat per a tothom.