.

Una imatge del rodatge a Vic. Foto: laxarxa.com

Una imatge del rodatge a Vic. Foto: laxarxa.com

Les comarques tarragonines acullen aquesta setmana la gravació de nous episodis de ‘1714, la guerra a comarques’, la sèrie documental sobre l’impacte de la guerra de Successió al territori que produeix La Xarxa amb la col·laboració de les televisions locals.

Amb una imatge actual i format informatiu, la sèrie resseguirà la petjada d’un conflicte cabdal per a la història del país alternant l’anàlisi sobre la dimensió dels diferents episodis bèl·lics amb la descripció d’altres aspectes de l’àmbit social i cultural que ajudin el teleespectador a entendre com era el dia a dia dels catalans que van viure fa 3 segles.

Diferents escenaris a la demarcació de Tarragona

L’equip de producció, encapçalat pel periodista Janot Caba, es traslladarà dimecres 30 de juliol aTorredembarra, on s’enregistrarà la intervenció de l’historiador i arxiver Joaquim Nolla sobre la batalla que es va lliurar en la localitat del Tarragonès, i a Valls. En aquest cas, l’interlocutor serà el també l’historiador Francesc Olivé, que aportarà una visió social del Camp de Tarragona al segle XVIII.

Dijous 31, el rodatge es desplaçarà a Reus i a Tortosa, on es comptarà amb la col·laboració del filòleg Enric Querol, estudiós de la propaganda durant la guerra dels Segadors.