.

Ramon Llobet demana disculpes als cambrilencs. Foto ciu.cat

Ramon Llobet demana disculpes als cambrilencs. Foto ciu.cat

Ramon Llobet ha lliurat a tres quarts de dos d’aquest divendres l’acta de regidor de l’Ajuntament de Cambrils (Baix Camp). Segons han informat des del consistori, Llobet ha entrat al registre de l’Ajuntament la instància en la qual lliura la seva acta de regidor, tal com s’havia compromès a fer. Llobet ha reconegut el desviament de fons públics, uns 92.500 euros, a comptes propis i ha demanat disculpes. A més de renunciar a l’acta de regidor, Ramon Llobet ha assegurat que demanarà la baixa del seu partit, Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Per la seva banda, el comitè local de CDC ha agraït a l’alcaldessa Mercè Dalmau l’acció “contundent i ferma” contra Llobet.

El comitè local de CDC ha volgut transmetre el seu “més absolut suport” a la destitució de Llobet decidida per l’alcaldessa. El partit assegura que aquesta mesura “garanteix i salvaguarda” la dignitat de les institucions dels veïns de Cambrils; i ha expressat la seva “repulsa” contra qualsevol acció que perjudiqui els interessos públics.

CDC garanteix que amb Mercè Dalmau al capdavant del municipi “la rigorositat, la transparència en la gestió dels béns públics de tots els cambrilencs” està garantida.

Llobet reconeix haver apropiat de 92.000 euros

En un comunicat, Llobet assegura que ha estat una “actuació única i exclusivament” de la seva responsabilitat i ha demanat disculpes als veïns de Cambrils per haver-los defraudat. Llobet, que era responsable de la cartera d’Hisenda, assegura que tornarà tots els diners i els seus interessos i que acatarà les decisions judicials que es prenguin. També deixa clar que presentarà la dimissió i renunciarà a l’acta de regidor i que es donarà de baixa del seu partit, Unió Democràtica de Catalunya (UDC).

Llobet va ser destituït aquest dijous per l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau (CiU), després de comprovar-se que havia desviat fins a 92.500 euros, a través de l’empresa municipal Ingesol en concepte de pagaments a proveïdors i nòmines, al seus comptes particulars. L’Ajuntament va denunciar els fets als Jutjats de Reus i es presentarà com a acusació particular.

Tot i que ha assegurat que presentarà la seva dimissió com a regidor aquest divendres, fonts municipals han assegurat que fins a aquesta hora no s’havia entrat la renúncia al registre.