.

.

TOTS 21

Antoni Brull, amb el seu equip, durant la campanya electoral. Foto: Tarragona21

Antoni Brull, amb el seu equip, durant la campanya electoral. Foto: Tarragona21

Els socialistes de Salou presentaran una contraoferta per seguir negociant formar govern amb CiU, en la que posaran com a condicions essencials disposar plenament de la regidoria d’Acció Social, així com d’Ocupació. Però no només es tracta de batallar per les regidories que formen el corpus polític del programa  socialista, sinó també d’altres aspectes centrals en què volen que l’Ajuntament canviï: “Necessitem la figura del regidor de proximitat, un canvi en l’Ajuntament per fer-lo transparent i que hi hagi participació ciutadana”, ha dit a Tarragona21 el seu cap de llista, Toni Brull.

Aquest corpus de peticions va ser aprovat en la reunió que l’executiva local dels socialistes va mantenir la tarda de dimarts i es posarà blanc sobre negre en una nova reunió que celebrarà aquesta tarda.

El PSC no pactarà “si (CiU) ens veuen com a comparses”. “Si parlem de formar un equip de govern, ha de ser això, un equip”.

Hi ha malestar al PSC per l’oferta inicial feta per Pere Granados. CiU havia ofert al PSC Acció Social però “despullada dels grans temes”, com polítiques de dones, gent gran i discapacitat. El PSC basa el seu programa en qüestions socials i no accepta aquesta oferta. CiU també va proposar en el primer encontre amb el PSC Seguretat Ciutadana, Medi Ambient i Serveis Interns.

Més que aquestes regidories, al PSC li interessa Acció Social i també la cartera d’Ocupació per “millorar la borsa de treball”, essent la lluita contra l’atur un dels altres vèrtexs del programa. Però aquí no acaba tot. El PSC considera “necessari” un “canvi profund” en l’organització del propi Ajuntament de Salou, subratllant la necessitat de fomentar la participació ciutadana, millorant la transparència i creant la figura del regidor de proximitat.

Altres peticions que es poden concretar també poden ser àrees com Joventut i Esports. El PSC renuncia a “les grans àrees”, ha destacat Brull: “No demanarem Turisme, per exemple”, ha afirmat.

J. Garcia