.

Pablo Fernández, en una acció del partit. Foto: Nàstic

El líder segueix sent líder ni que sigui de manera agònica. Un gol d’Óscar Sanz al minut 90 ha permès al Nàstic rascar un punt en la seva complicada sortida a Las Llanas per enfrontar-se al Sestao River. D’aquesta forma contrarestava el gol de Guruzeta fet de penal al minut 65 i collava els granes al capdamunt de la classificció. L’empat de la Ponferradina davant la Cultural ha permès mantenir el lideratge.

Es refermava aquests dies el president, Josep Maria Andreu, en voler que el Nàstic segueixi liderant la classificació rebutjant la tesi que és millor anar de tapat. Els grana trepitgen molt fort aquesta temporada després d’anys de decepcions, porten nou jornades sense perdre i caldria buscar en l’hemeroteca per trobar unes xifres com aquestes. Dani Vidal està oferint la millor versió del vestidor, però és el conjunt de l’equip tècnic, amb molt bones incorporacions, la que té també un paper destacat en aquesta temporada il.lusionant.

Trigueros i Nacho González no podrien saltar al camp per sanció i al seu lloc apareixerien Dufur i Iker Recio. L’encontre arrancaria amb el domini dels bascos, que plantejaven damunt la gespa el seu joc directe, vertical, sense contemplacions, molt a la basca.

Només dues ocasions es viuria a la primera part. La primera fou per als bascos, amb un Dani Parra que salvaria el gol. Era el minut 33 quan Gaizka Martínez remataria franc un córner i ja es cantava el gol a Las Llanas, però Parra ho evitaria. Reaccionaria el Nàstic, però un remat a gol de Pablo Fernández seria anul.lat per fora de joc.

L’arrencada basca a la segona part provocà una estampida, amb un remat al pal a xut de Mateo, mentre el porter riudomenc salvava de nou els seus treient una prodigiosa mà a remat de Cabo. Pintava malament el partit i al minut 65, aquest cop Parra es precipitaria en un mà a mà amb Kaxe i provocaria el penal. Guruzeta s’encarregaria d’avançar els locals. I poc després el Sestao fregaria el 2-0, però justament Parra ho evitaria.

Després del gol i la bona opció local, reaccionava per fi el Nàstic i Alex Mula ho provaria de lluny al minut 83. Quan tot semblava dat i beneït, Sanz empataria en un remat de cap providencial. Marc Fernández tindria la victòria al minut 97 amb un xut que sortiria fregant la fusta. Empat final i els grana segueixen mirant des de les altures.