.

.

TOTS 21

Imatge dels guanyadors de la Copa de Rey Fabre. Foto: Cedida

Imatge dels guanyadors de la Copa de Rey Fabre. Foto: Cedida

Joan Fargas, del Club Nàutic Cambrils, amb tan sols 9 anys, es converteix en el regatista més jove en guanyar la Copa del Rey Mapfre de Vela. Ho ha fet a bord del J80 Les Roches Puente Romano/Marbella Team, de l’armador malagueny Pepequín Orbaneja, amb una tripulació que completaven Javier Padrón, Alberto Padrón i Jon Larrazabal.

Joan Fargas ha participat en una de les regates de vela estatals més importants arran de la seva participació fa un mes en el Mundial de J80 amb l’equip cambrilenc Latinia Youth Sailing Team. En aquesta competició, el regatista del Club Nàutic Cambrils va conèixer a l’equip Les Roches Puente Romano/Marbella Team, que buscava un jove regatista per completar l’embarcació. El seu pes i les seves habilitats van ser fonamentals per aconseguir formar part d’aquesta tripulació guanyadora.

Ja en la 35a Copa del Rey Mapfre, celebrada a Palma de Mallorca la setmana passada, el J80 andalús des de la segona jornada es va col·locar líder. La competició tancava el passat dissabte 6 d’agost amb un total de deu proves per a aquesta classe i una última jornada en la tornaven a guanyar una prova de dos per sumar ni més ni menys que sis primers en aquesta intensa setmana.

A més de la 35 Copa del Rei Mapfre en la seva classe, el vaixell andalús aconsegueix el subcampionat absolut entre les classes que naveguen en temps real (X35-J / 80 i Swan 45), títol que guanya el Red Eléctrica de España de Javier Sanz.

El Club Nàutic Cambrils continua desenvolupant el projecte de navegants Latinia Youth Sailing Team i per aquest motiu fins a Palma de Mallorca s’hi va desplaçar Pep Subirats, director esportiu del Club, per tal de tancar tots els detalls per organitzar el Campionat d’Espanya de J80 de 2018. La projecció del projecte de navegants de Cambrils està donant els seus fruits i segueix amb la línia que s’havia marcat, complint objectius.