.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, amb el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, a l’esquerra de la imatge, i l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, a la dreta. Foto: ACN

El gran misteri polític i mediàtic per resoldre al Camp de Tarragona des de la formació de nou govern a la Generalitat continua sense resoldre’s. Josep Andreu continuarà mantenint la seva provisionalitat com a president de l’Autoritat Portuària de Tarragona “fins a finals d’any”, segons ha explicat aquest migdia el conseller de Territori, Damià Calvet, durant la seva visita a la Canonja per assistir a una reunió de la Taula de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona. Per ara, Calvet apunta que està estudiant diferents perfils, i no ha volgut avançar cap nom dels possibles candidats.

Aquesta impasse bastant incomprensible, tota vegada l’executiu va acceptar la renúncia d’Andreu sense semblar que tinguès recanvi, denota tensions de calat dins de les files del PDeCAT. Tant de familíes com territorials. Les travesses que han sortit als mitjans de comunicació han abastat gairebé tot l’abecedari, si bé des del primer moment una de les persones que sonava amb més força per les fonts consultades per tarragona21.cat era Teresa Pallarès. Amb un currículum de gestora de l’AEQT que la converteix en tècnica de solvència, la seva incorporació sorpresa auspiciada per Albert Batet (amb fil directe amb Carles Puigdemont) a les files de Junts per Catalunya (formació per la qual es diputada al Parlament) la converteix en una nouvinguda tant pel nucli dur hereu de Convergència com pels impulsors de la seva hereva, PDeCAT. El fet que sigui de Reus tampoc ajuda, perquè des de Tarragona no es vol cedir un lloc de pes tant administrativament com políticament. L’episodi viscut ahir d’intercanvi malintencionat de comunicats de premsa entre Port i ajuntament de Vila-seca per la ubicació definitiva del moll de creuers és un exemple de la importància d’aquest peça dins del tauler territorial.

Precisament pel que a les altres opcions destaca la de l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet. El fet d’incorporar Andreu Nin d’un dia per l’altre com a segon càrrec d’importància a la Diputació, feia preveure un recanvi de peces ben pautat. Poblet substituiria Andreu al Port deixant la presidència de l’ens provincial a l’alcalde d’Albinyana. Però no tot el partit està disposat a que Poblet guanyi tant de poder, perquè els lideratges estan en constant moviment en un PDeCAT sotmés a constants terratremols interns.

En tot cas, l’únic concret a hores d’ara és que Nadal portarà un regal per algú. I fins llavors, la batalla prendrà la forma de filtracions més o menys interessades perquè les regles del joc ho exigeixen.