.

.

TOTS 21

José Ramón Lete, president del Consejo Superior de Deportes, i Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, han subscrit aquest dilluns a la seu del CSD el conveni que regula la col·laboració entre ambdues entitats.

José Ramón Lete, president del Consejo Superior de Deportes, i Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, han subscrit aquest dilluns a la seu del CSD el conveni que regula la col·laboració entre ambdues entitats i facilitarà la realització de les despeses ordinàries i inversions necessàries i directament relacionades amb la celebració dels XVIII Jocs Mediterranis de Tarragona 2018.

José Ramón Lete ha explicat que la signatura d’aquest document suposa “un nou impuls per garantir l’èxit dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2018, amb els quals el Govern està fermament compromès”.

El conveni subscrit inclou, d’acord amb el que estableixen els pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2017, d’una banda la subvenció que atorga el CSD a l’Ajuntament de Tarragona per cobrir les despeses operatives de l’esdeveniment i, a més, la subvenció destinada a la finançament de les obres de construcció de la piscina olímpica que acollirà les competicions de natació i waterpolo.

En aquest sentit, a càrrec del pressupost del CSD per a l’exercici 2017, es compromet la subvenció de 3.750.000 € per a sufragar les despeses operatives dels Jocs del Mediterrani 2018; i, també, s’estableix una subvenció de 3.000.000 € per finançar íntegrament la construcció de la piscina olímpica (que serà adjudicada aquesta mateixa setmana). A aquests 6.750.000 € d’inversió per part del CSD cal afegir l’aportació de 2.000.000 € procedents de Loteries i Apostes de l’Estat a través d’un contracte de patrocini.

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona ha manifestat que “aquests jocs suposen una magnífica oportunitat per a fomentar la concòrdia i la pau a la Mediterrània, en els quals estaran representats comitès olímpics nacionals de tres continents diferents”.

El Govern va declarar els Jocs Mediterranis com a esdeveniment d’excepcional interès públic, basant-se en la potencialitat demostrada de l’associació entre l’esport i la cultura com a agent motor del desenvolupament social. Amb aquest esdeveniment es van a promocionar els valors humans i el coneixement mutu dels pobles mediterranis entorn de l’eix cultura-esport.

A més, l’objecte d’aquests jocs és, no només projectar la marca Espanya en tota la regió mediterrània, sinó enfortir l’entramat social i cultural mitjançant la participació activa del ciutadà en activitats dissenyades per a millorar la seguretat, convivència, integració cultural o foment del desenvolupament turístic i la cultura esportiva.