.

Voluntaris i nens allotjats, inaugurant l’ampliació de Dreams Village. Foto: DiariTots21

PortAventura World ha inaugurat avui el somni més emblemàtic i social del complex, el Dreams Village. Quatre nous habitatges se sumen als sis ja existents des de 2019, un paquet destinat als nens que han patit o pateixen malalties greus, acompanyats de les seves famílies, una experiència de sis dies d’allotjament gratuït que ja ha rebut 400 famílies i ha acollit fins ara un miler.

De la mà de la Fundació PortAventura que presideix Ramon Marsal, i amb el suport de diverses empreses -com la Fundació La Caixa o  Transgourmet Ibérica, avui presents-, PortAventura fa realitat la felicitat de nens i nenes que pateixen malalties, alguns cops cròniques, i que aconsegueixen treure-se-les del cap almenys durant uns dies de felicitat i a més fer-ho en companyia d’altres nens que també pateixen o han patit malalties greus.

Helena, amb la seva mare -a la dreta de la imatge- i la seva tieta, davant un dels apartaments. Foto: DiariTots21

Famílies com la de la nena Helena Philomene Dahzogbo Yehouenou van poder gaudir dels sis dies d’estada, on la jove Helena va poder participar no només de les atraccions del parc -“he pujat a totes elles”, deia cofoïa-, sinó també relacionar-se amb nens i nenes, fent noves amistats ,”amics amb els que he seguit veient-me”. “Va ser la setmana més feliç de la meva vida des que em van diagnosticar la malaltia”, concloïa l’Helena.

Interior d’un dels apartaments, amb amplis espais pensats per a persones discapacitades. Foto: DiariTots21

Es tracta principament de nens i nenes que pateixen malalties oncològiques o de transtorn alimentari. El projecte va començar quan es va observar que quan els nens ingressats als hospitals milloraven molt en rebre la vista de les populars mascotes de PortAventura.

El president de PortAventura, Arturo Mas-Sardà, celebrava la inauguració, “un pas molt significatiu en el nostre compromís amb aquest projecte”. La inauguració “marca una fita important en la història de la nostra fundació”, revelava, “un exemple de com les companyies podem ajudar a transformar l’entorn”. PortAventura “vol dmostrar el nostre compromís social amb les famílies. Aquest projecte té un gran potencial d’impacte en els nens i a les seves famílies”, concloïa.

 

Ramon Marsal, president de la Fundació PortAventura, agraïa a tots la seva presència a l’acte i recordava: “Esperem seguir amb il.lusió i ganes per poder donar emocions i atorgar una estabilitat a les famílies, que tant ho necessiten”. Posteriorment, s’ha emocionat en recordar a la premsa els moments més emotius viscuts amb els nenes i les seves famílies: “Tots els moments són emocionants, cada dia, en cada moment es produeixen”, deia amb dificultat.

Marsal ha afirmat també: “Estem molt orgullosos de presentar l’ampliació del PortAventura Dreams Village. Des de la seva creació el 2019 hem contribuït en la recuperació d’un miler d’infants i les seves famílies i amb les quatre noves cases que presentem vam rebre centenars de famílies més. L’ampliació era una prioritat absoluta, i estem molt feliços de veure-la materialitzada”.

Així mateix, el president ha volgut traslladar el seu agraïment a les entitats col·laboradores en aquesta segona fase del projecte, Transgourmet i la Fundació “la Caixa” ja que, “sense la seva inestimable aportació i el seu suport incondicional, PortAventura Dreams Village i tot el que representa no podria seguir creixent”.

Per a desenvolupar aquesta iniciativa, Fundació PortAventura es recolza en una xarxa de col·laboradors: empreses privades, altres fundacions i, principalment, hospitals. Hospitals maternoinfantils de referència a Espanya com l’Hospital Infantil Universitari Nen Jesús de Madrid, l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Vall d’ Hebron. Un estudi universitari ja ha demostrat els beneficis d’aquesta iniciativa nascuda al Camp de Tarragona.

El programa posa sobre la taula la importància del benestar emocional en la lluita contra una malaltia i brindar suport i motivació a les famílies. La Doctora Annabella García Morán, psicòloga clínica de l’Hospital Vall d’Hebron, responsable de la coordinació i contacte amb les famílies i investigadora del grup de psiquiatria, salut mental i adiccions del VHIR, ha apuntat durant l’acte que “un comitè mèdic format per psicòlegs i treballadors socials selecciona aquelles famílies que mostrin una major necessitat d’una recuperació psicoemocional intensa. A més, abans de la seva arribada al village, un equip treballa amb els infants per definir els objectius psicològics de l’estada. El nostre propòsit és fer que Dreams contribueixi de manera significativa a la seva recuperació, emprant l’oci com una poderosa eina terapèutica”.