.

Una escandalosa tronada i el confeti, com a cloenda de la Crida. Foto: Tarragona21

La revista local El Codony ha protagonitzat l’arrencada de la Festa Major d’Estiu de Vilallonga del Camp en encarregar-se de fer la Crida -el pregó- des del balcó de l’Ajuntament aquest divendres passat per la tarda. Dues representants de l’entitat, la Sara i la Marta, han fet una crida en la que han repassat els 25 anys d’història de la revista trimestral, nascuda en 1994 i vertadera vertebradora de l’actualitat del municipi amb un fons històric de 25 anys que queda ja per sempre.

La Crida ha anat precedida per la Cercavila pels carrers de la vila amb el gegant Alfons I de Catalunya, Sança de Castella i el Minguet i els capgrossos acompanyats pels Grallers i Timbalers de la Colla Gegantera de Vilallonga del Camp.

Un moment de la Crida feta des del balcó municipal. Foto: Tarragona21

Acabada la Crida ha esclatat una de les tronades més sorolloses que es recorden a Vilallonga del Camp, prèvia a l’apertura de l’exposició que sobre els 25 anys del Codony s’ha celebrat al Museu Pere Virgili. Justament han estat el president de l’Agrupació Cultural i Centre d’Estudis de Vilallonga -editora de la revista-, Àngel Bernal, i l’alcalde, Carmel Gil, els que han dirigit unes paraules als presents.

Un grup de noies repassa les portades de la revista El Codony. Foto: Tarragona21

El president de l’Agrupació Cultural, durant la inauguració de la mostra. Foto: Tarragona21

Són 25 anys en què la revista ha recollit premis, com el prestigiós Ventura Gasol de perioodisme, o ha entrevistat personalitats com l’aleshores president de la Generalitat, Jordi Pujol, a qui se li reclamà amb èxit el desviament del traçat previst del TGV, que passava rere l’ermita de Vilallonga.

La festa continua i aquest diumenge arriba la gran diada castellera amb la Jove de Tarragona i la Vella de Valls, un dels plats forts castellers d’aquest estiu a Catalunya.

Més informació de la Festa Major de Vilallonga del Camp en aquest enllaç.