.

 

Aquesta setmana se celebra el 8M, Dia Internacional de la Dona, que va ser adoptat per l’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides l’any 1977 amb l’objectiu d’eliminar tota forma de discriminació cap a les dones, promoure’n l’empoderament i aconseguir la seva plena participació a la societat. Des d’aquell any, la visió i missió de la dona ha canviat, potser no tot el que ens agradaria, però sí en gran mesura. I per això hauríem d’estar satisfetes de tot el que representa ser dona.

Dolors Compte és candiadata per Valents a Reus

Ser dona és meravellós! És un do, és un orgull. En l’actualitat, les dones son exemple de dedicació, força, intel·ligència, generositat i responsabilitat, cosa que es reflecteix en la seva capacitat tant per tirar endavant una família com per ocupar càrrecs de responsabilitat en el mon laboral. Les empreses, les administracions o les universitats estan plenes de dones cada cop més capaces que no volen ni comparar-se ni ser igual als homes, sinó que pretenen ser les millors en allò que estan fent i arribar a l’excel·lència.

El corrent feminista dels últims temps ens està portant a una discriminació de l’home i a una condemna implacable del gènere masculí. No som conscients del mal que estem fent a una part important de la nostra societat que en molts casos pensa igual que nosaltres i defensa els nostres interessos. Quants avis, pares, fills, marits, companys o nets ens han ajudat, aplaudit, consolat, impulsat, encoratjat o simplement han estat allí al nostre costat quant els necessitàvem. Doncs aquesta complicitat, aquesta solidaritat del home vers la dona i al contrari, és el que hem d’aconseguir. No els podem veure sempre com els nostres enemics perquè no ho son. Lluitem per les dones, pels nostres drets, per la igualtat, perquè ens respectin i per una societat més igual i més justa.

Dolors Compte és candiadata per Valents a Reus