.

.

TOTS 21

Aspecte del pantà de Riudecanyes. Foto: Ariadna Escoda

Aspecte del pantà de Riudecanyes. Foto: Ariadna Escoda

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) declara l’escenari d’emergència a l’aqüífer del Fluvià-Muga i a l’embassament de Riudecanyes, de manera que limita el consum d’aigua a un màxim de 200 litres per habitant al dia.  Així ho ha anunciat el director de l’ACA, Samuel Reyes, en una roda de premsa aquest dimecres després de la reunió de la Comissió Interdepartamental de la Sequera del Govern.

La declaració afectarà 22 municipis de l’Alt Empordà que s’abasteixen de l’aqüífer Fluvià-Muga, la meitat dels quals incompleixen les dotacions actuals per sequera, i dos municipis del Baix Camp que depenen de Riudecanyes (Duesaigües i Riudecanyes). Es preveu que entri en vigor la setmana que ve, quan es publiqui la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Els responsables de l’ACA prenen aquesta decisió perquè les reserves de l’aqüífer Fluvià-Muga es troben en el seu mínim històric, mentre que el pantà de Riudecanyes està al 5,25%. Els dos pobles afectats de la zona de Riudecanyes estan complint amb les restriccions. En canvi, els 22 municipis de l’Alt Empordà han augmentat el seu consum durant el mes de juny. La meitat d’ells no compleixen amb el que s’estableix.

Redacció /ACN