.

.

TOTS 21

Escenari d’un concert a la Tarraco Arena Plaça. Foto: TAP

La Tarraco Arena Plaça (TAP) no podrà organitzar més concerts a la nit ni festes nocturnes si no fa obres de millora per evitar superar els límits de soroll permesos.

Ho ha ordenat una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona del 9 de maig en que ordena a l’Ajuntament de Tarragona que se cessi l’activitat davant les “emissions que provoquen sorolls, desordres, crits i grups electrògens” de la TAP entre les nou del vespre i les set del matí.

Uns veïns dels voltants de l’equipament van posar una demanda el setembre de l’any passat i el jutge també estima que han de ser indemnitzats amb 3.000 euros cadascun. El consistori ja ha dit que acata la sentència i que no es faran concerts en l’horari establert pel jutge.

Tot i que l’equipament és propietat de la Diputació de Tarragona, la demanda anava dirigida a l’Ajuntament perquè és el consistori qui ha de vetllar pel compliment de la normativa de soroll. L’advocat que ha defensat els veïns, Joaquim Martí, ha assenyalat que l’anterior regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, “va reconèixer en seu judicial al febrer que la TAP no estava preparada per fer concerts” i ha lamentat que el consistori ha tingut durant “deu anys expedients sancionadors als calaixos”. A més ha assegurat que durant el judici “el ministeri fiscal va ser molt dur contra l’Ajuntament” i ha advertit que si el consistori no fa complir la sentència posaran una demanda que podria fer que membres de l’equip de govern incorreguessin “en un delicte de desobediència”.

Per Martí la solució passaria perquè la TAP fes millores en la insonorització, la il·luminació i la climatització. Una de les molèsties que van denunciar els veïns és que per arribar a la potència elèctrica necessària per fer un concert de grans dimensions en algunes ocasions es contractaven grups electrògens que s’instal·laven a l’aire lliure i que a la nit feien molt soroll. També, a l’estiu especialment, arran de la calor que s’acumula a l’interior del recinte, s’obria la cúpula retràctil, per on marxava el so, que se sentia a desenes de metres.

L’Ajuntament assumeix la situació

El portaveu municipal, Xavier Puig, ha explicat aquest dijous que compliran la sentència i que no hi posaran recurs. Ha apuntat també que ja han reclamat a l’empresa gestora de l’equipament, APIC, que compleixi l’horari de prohibició establert pel jutge. A més ha apuntat que l’Ajuntament va requerir “en diverses ocasions que es treballés amb el tema del so arran de les queixes dels ciutadans” i ha recordat que es van posar dos expedients sancionadors perquè es van dues festes sense “la llicència oportuna”.

Puig també ha instat totes les parts a buscar una solució “per a un problema que afecta la ciutat”. “Necessitem espectacles que puguin servir en horari de concert i necessitem respectar el descans dels veïns”, ha exposat.

Una altra de les parts implicades, la Diputació de Tarragona, propietària de la TAP, ha assegurat que per ara no tenen constància de la resolució judicial, i que quan la rebin l’estudiaran.

ACN