.

Agents de la Guàrdia Urbana

Agents de la Guàrdia Urbana

El Grup Municipal de Convergència i Unió ha denunciat aquest dilluns que la situació d’inseguretat a algunes zones de la ciutat de Tarragona, tant al centre com als barris, és una evidencia i un problema que cal solucionar abans que arribin mals majors. Des de CiU es posa de manifest que la degradació de la convivència a alguns indrets, com a conseqüència evident de la crisi econòmica, ha portat a una situació greu que obliga a generar solucions.

Convergència i Unió denuncia la inoperativitat de l’actual govern quan afirma que no poden fer res per solucionar el problema i el populisme demagògic del PP per proposar fer cens d’indigents i demonitzar als exclosos socials.  La solució, segons apunta la federació nacionalista, passa per incrementar la presència de la Policia Local a les zones que presenten més problemàtica potenciant molt especialment la policia de proximitat. CiU considera del tot insuficient que ara hi hagi només tres parelles al mati i tres a la tarda fent patrulla a peu pel terme municipal i formula, com a proposta principal, una reorganització de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Una altra mesura que Convergència i Unió apunta com a imprescindible si es vol solucionar el problema és la instal·lació de càmeres de vídeovigilància a la Part Baixa, la Part Alta o a la zona de Llevant. Plantejar una política de seguretat que doni una major importància als actes incívics també forma part de les peticions de CiU tot i que es planteja des d’una vesant pedagògica enlloc d’aplicar directament multes i sancions contra les persones que duguin a terme els actes d’incivisme.

CiU matisa que Tarragona no és una ciutat violenta i que les forces d’ordre fan la seva feina correctament però la inseguretat és un concepte molt ampli i inclou actituds inapropiades a certes zones o per la sensació d’indefensió que poden tenir els ciutadans quan es denuncia un acte incívic i no s’hi posa solució. Tot plegat, incrementa la sensació de poca seguretat que cal evitar en tot moment.