.

.

TOTS 21

Pla obert d’una família consumint en una terrassa de la plaça de la Font de Tarragona en el primer dissabte de la fase 1. Foto: Mar Rovira

El govern espanyol ha publicat aquest dissabte en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) la nova ordre que regula les restriccions de l’estat d’alarma a partir de dilluns. Com a novetat, en la fase 2 –en la qual hi haurà Formentera i tres de les illes Canàries- es flexibilitza l’horari per fer esport, que serà lliure a excepció de les franges reservades a la gent gran. Es permetran els casaments amb un màxim de 100 persones a l’aire lliure i 50 en interior, i els enterraments s’amplien a 25 assistents.

Quant a la fase 0, on s’hi inclouen Barcelona i part de l’àrea metropolitana i Madrid, s’han eliminat algunes de les restriccions, com l’obertura de locals de menys de 400 metres quadrats sense cita prèvia. També es permetran les rebaixes.
En la fase 2, a la qual Salut proposarà que les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i l’Aran hi entrin el proper 25 de maig, el govern espanyol amplia la limitació de l’aforament al 40% dels restaurants; l’obertura de cinemes i teatres amb un terç d’assistents, així com la possibilitat de visitar monuments i sales d’exposicions.

Quant a les residències, en aquesta segona fase es permetran les visites “preferentment” en supòsits excepcionals com els que fan referència “al final de la vida” o per “alleujament per descompensació neurocognitiva del resident”. Les piscines recreatives podran obrir amb un terç de l’aforament, com també les zones comunes d’hotels i establiments turístics.

A la fase 1 es permetrà la caça i pesca esportiva i recreativa i l’obertura de locals de més de 400 metres.

Violeta Gumà