.

.

TOTS 21

Imatge de l’Auditori Josep Carreras.

Aquest cap de setmana Vila-seca gaudirà de dos actes solidaris que tindran lloc el divendres i el diumenge a l’Auditori Josep Carreras.

En primer lloc, aquest divendres 23 de març a les 21.00 h, l’Auditori acollirà un concert solidari a benefici d’una escola de Rwanda. Organitzat per la Delegació de Missions de l’Arquebisbat de Tarragona, el concert anirà a càrrec de la Durham University Orchestral Society procedent del Regne Unit, que compta amb més de cinquanta anys d’història. Formada per una orquestra simfònica i una de cambra està formada només per estudiants i és l’agrupació musical líder de totes les universitats angleses. Ha tocat a Venècia, Praga, Berlín i Madrid.

El benefici del concert anirà destinat a un projecte social missioner, l’equipament de 9 aules per a l’escola d’educació infantil i primària a Kampanga, a Rwanda. Aquesta iniciativa sorgeix del desig d’intentar pal•liar les necessitats de la població i contribuir al desenvolupament socioeconòmic mitjançant la millora del nivell d’educació dels infants d’aquesta regió. A la regió només existeixen dos centres escolars, allunyats entre si.

El concert, també, serà un homenatge a Mn. Josep Cabayol, prevere diocesà i missioner, que ha estat 40 anys lliurant la seva vida als més necessitats de Rwanda i El Congo. Per a tots aquells que no puguin assistir al concert i igualment vulguin col•laborar-hi, ho podran fer a través de la fila zero, ingressant la seva aportació en un dels números de compte següents: ES42 0182 8366 5602 0007 3988 (BBVA) o ES76 2100 0272 3701 0109 3007 (CaixaBank).

D’altra banda, el diumenge 25 de març a les 7 de la tarda, l’Auditori tornarà a ser el punt de trobada per un acte solidari, en aquest cas, la representació de l’obra teatral “El florido pensil”, a càrrec de la companyia teatral La Teatr’Era.

Amb l’objectiu de recollir fons per a un projecte sociosanitari a la regió indígena de San Miguel de Acatán, a Guatemala, on l’assistència pública per malaltia és pràcticament inexistent i la dotació de medicaments és escassa, es representarà l’obra de teatre “El Florido Pensil”. La finalitat d’aquesta iniciativa és que un equip de metges voluntaris del Comitè de Solidaritat Óscar Romero, sota la direcció del pare Francesc Xammar, posi en funcionament el Consultori Mèdic a Sant Miguel de Acatán.

Cal recordar que les entrades per aquesta obra teatral, es podran adquirir al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras des d’una hora abans de l’inici del concert i amb antelació, a la secretaria del Conservatori o al web de l’Auditori www.auditorijosepcarreras.cat. També es pot fer un donatiu en concepte de fila zero fent un ingrés al número de compte ES05 2100 0392 150200083295.