.

.

TOTS 21

Les vinyes de l'interior van quedar completament blanques. Foto:Tarragona21

Les vinyes de l’interior van quedar completament blanques. Foto:Tarragona21

Encara que pugui sembla impossible avui fa un any el tarragonès i les comarques del Camp de Tarragona es van llevar en alguns casos amb una enfarinada i en altres amb gairebé un pam de neu.

La neu va baixar fins a cotes poc habituals i va agafar per sorpresa als tarragonins que van veure com quedaven les escoles sense alumnes i es tallaven carreteres a causa de la neu i del gel.

imagesA Tarragona ciutat es va veure nevar i va agafar només als barris de llevant i al centre només es van escapar algunes volves de neu que van fer bonic.

A punts de l’interior del tarragonès la neu va arribar a gruixos de cinc centímetres i a per sobre els 200 metres es van acumular més de quinze centímetres de neu.

Aquell 4 de febrer del 2015 va ser l’única gran nevada del territori i una de les que es recordarà després dels gruixos importants que va deixar sobretot a les comarques interiors. Aquell dia però El Catllar o Pallaresos també van veure com la neu agafava.

Les plaques de gel i sobretot el vent que va bufar i va fer congestes a moltes carreteres van ser un dels principals problemes després d’una nevada qua va afluixar de cara al migdia i va deixar imatges de postal a les comarques tarragonines.

Ara un any més tard, Tarragona viu un dels hiverns més càlids d’aquests darrers anys on les temperatures mínimes no han baixat per sota dels quatre graus pràcticament tot aquest hivern i on s’han fregat els vint graus de màxima molts dies. A això cal sumar-hi una sequera de tres mesos sense pluja que manté el territori més sec del que és habitual.

La temperatura, segons el Servei Metereològic de Catalunya, estaria 0’5 graus de mitjana per sobre del que és habitual i manté la dinàmica d’aquest darrer 2015 on els mesos de novembre i desembre força càlids han ajudat a que la mitjana de la temperatura anual pugi.

NEU-6

A l’Alt Camp i a la Conca la imatge era aquesta amb carreteres tallades. Foto:Tarragona21