.

Imatge de la Crida i l' encesa de la Tronada. Foto: Tarragona 21

Imatge de la Crida i l’ encesa de la Tronada. Foto: Tarragona 21

‘La Crida’ ha donat el tret de sortida a les festes de Santa Tecla d’aquest any 2015. Enguany ha estat la regidora Begoña Floria l’encarregada de marcar l’inici de les festes amb el tradicional ‘Bona Santa Tecla a tothom’. El onze morters han donat pas al perpetuador Antoni Mas, el ferrer de Vila-seca que ha donat forma a la figura de l’Àliga tarragonina.

La primera Tronada de festes ha anat a càrrec de la Pirotècnia Hermanos Caballer de Burjassot (guanyadora del Concurs Internacional de Focs 2015) i no ha deixat indiferents als centenars de tarragonins i tarragonines que s’ha aplegat a la plaça de la Font.

La Tronada a l'Ajuntament de Tarragona. Foto: Mauri

La Tronada a l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Mauri

Els teclers també han estat protagonistes en aquesta tarda d’homenatges. Els trompeters Jose M. Gual i Xavier Torné Pelegrí, trompeters del Consell Municipal des de fa 25 anys, han estat els primers en ser guardonats. També ho han estat els membres del Drac de Sant Roc M. José Rodríguez i Antonio Lopez. Així com els membres de Diables Virmar del Serrallo (Rafel Lluis Rofes, Ricard Virgili, Albert Vinals, Jesus Veciana). Els membres de la Banda Unió Musical de Tarragona Alicia Rubalcaba i Jordi Masip també han estat guardonats. Així com el programa Festa per Tothom. Els castellers de Sant Pere i Sant Pau Maribel Fontirroig, Jose M. Pascual, Pilar Navarro, Jose Estebanez, Josefina Lopez, Basilia Lopez, Josep M. Pascual, M. Carmen Cabello, Francisco Bori i Siscu Bori també han rebut el guardó de l’Ajuntament. Els membres de la Colla Jove Xiquets de Tarragona Albert Grau, Jordi Grau, Tomas Sampietro i Marga Novell també han estat guardonats. L’antic graller dels Grallers Mitja Lluna i dels Bordons, Cesc Tell, ha rebut l’homenatge, així com Anna Verges, que fa 25 anys que participa les festes de Santa Tecla. I a títol pòstum, Pere Boada, el portant del Lleó des de la seva recuperació l’any 1993.


Dia pels Nanos Nous als hospitals

Els Nanos Nous visiten a la Rania a Joan XXIII. Foto: Tarragona21

Els Nanos Nous visiten a la Rania a l’hospital Joan XXIII. Foto: Tarragona21

Els nens ingressats a l’hospital Joan XXIII ha rebut la visita dels Nanos Nous. D’aquesta manera continua el projecte engegat l’any passat ‘Santa Tecla als Hospitals’. Moltes cares de sorpresa dels infants que sense esperar-ho han rebut a tan emblemàtiques figures de la cultura popular de la ciutat.

L’objectiu de la iniciativa és d’incorporar els elements del seguici als centres hospitalaris de la ciutat apropant així les festes de Santa Tecla als pacients i treballadors. Durant la visita els nens i nenes van poder saludar i parlar amb els Nanos que van regalar a cada infant un retallable del seu personatge. A les 11h també s’ha visitat l’hospital Sociosanitari Francolí i a les 12h l’hospital Llevant.

Dimarts més

Demà continuen els actes a la ciutat amb el tradicional braç de gitano, el concert d’orgue i gralla, Tubs de Festa, amb Jordi Vergés i Roser Olivé , així com les inauguracions de l’exposicions ‘Festa per a Tothom’ i “Jo em rebel·lo, nosaltres existim”, de El Teler de Llum.

Jornada de Santa Tecla dimarts 15